Zoeken

DAG VAN DE BOUW HAGAZIEKENHUIS

Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 24 mei 2014 is onze bouwplaats van het HagaZiekenhuis in Den Haag geopend! Van 10.00 tot 16.00 uur kunt u de bouw van dit ziekenhuis bezoeken. Er worden presentaties gegeven over het gebouw en de bouw, en uiteraard volgt er een rondleiding door de nieuwbouw. Komt u ook langs tijdens de Dag van de Bouw?

352-high-cam02-h0001bord.jpg
384-haga-atrium-laag.jpg

HagaZiekenhuis

Het project omvat de Design & Build van onder andere het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis/Haga Juliana Geboortecentrum, OK-complex en het Dagcentrum en daarnaast het tweede deel van de renovatie van het bestaande ziekenhuis. Tot slot zal VolkerWesselsHaga het technisch onderhoud van het gehele ziekenhuis uitvoeren voor de aankomende twintig jaar.

Het ontwerp

De nieuwbouw is ontworpen door MVSA architects. Het ontwerp kenmerkt zich door zachte, ronde lijnen, transparantie en een grote inval van daglicht. Belangrijke kenmerken in het zorgconcept Planetree, van waaruit het HagaZiekenhuis werkt. Om dit project uit te voeren is onder de naam VolkerWesselsHaga een team samengesteld met werkmaatschappijen uit eigen concern aangevuld met partijen die hun sporen binnen en buiten de ziekenhuiszorg hebben verdiend. Het ontwerp van de renovatie is van Architecten aan de Maas.

Opdracht: Design, Build & Maintain:

  • Nieuwbouw: 37.500 m2
  • Renovatie: 18.500 m2
  • Maintain voor 20 jaar: 107.000 m2

Tijdens de Dag van de Bouw krijgt u een presentatie over het project en een rondleiding door de nieuwbouw.