Zoeken

Contract Spoorzone Delft getekend

Met het ondertekenen van het contract is door Stichting Zorginstellingen Pieter van Foreest, Stichting Woonbron en Boele & van Eesteren een belangrijke vervolgstap gezet in de nieuwbouw van Spoorzone Delft. Het project bestaat uit 67 appartementen, 118 zorgstudio’s en parkeervoorzieningen. De werkzaamheden starten naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 en zullen eerste kwartaal 2026 worden afgerond.

01.jpg
Foto 06.jpg

Een doel, twee opdrachtgevers

De afgelopen tijd heeft Boele & van Eesteren in bouwteamverband met beide opdrachtgevers het project verder uitgewerkt en geoptimaliseerd. Tijdens deze periode stond het bouwen van kwalitatieve en betaalbare woningen en zorg voor de verschillende doelgroepen centraal. Door dit gezamenlijke doel voor ogen te houden, kunnen we deze samenwerking ondanks de uitdagende marktomstandigheden nu bekronen met de ondertekening van de aannemingsovereenkomst.

Een ‘Kopblok’ met 118 zorgstudio’s wordt aan de Ireneboulevard gerealiseerd in opdracht van Pieter van Foreest. Verder worden aansluitend twee blokken voor Woonbron gerealiseerd; het zogenaamde het Parkblok met 39 huurappartementen en het Grachtblok met 28 huurappartementen. De drie bouwdelen staan deels op een verdiepte parkeergarage met  daarop een daktuin. Het project is een ontwerp van Atelier PUUUR en omvat circa 18.808 BVO m2. De verdere bouwkundige uitwerking wordt door Pieters Bouwkunde in opdracht van Atelier PUUUR verzorgd. Het constructief ontwerp wordt verzorgd door Pieters Bouwtechniek. 

Stichting Zorginstellingen Pieter van Foreest en Stichting Woonbron

Pieter van Foreest biedt een breed, flexibel pakket aan services en diensten voor ouderen op het gebied van wonen, zorg, behandeling en welzijn in de regio Delft, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland. Woonbron is een woningcorporatie met 45.000 woningen en 4.000 overige vastgoedeenheden in Rotterdam, Delft, Dordrecht, Nissewaard en Zuidplas.