Zoeken

Bouwplaats Rabobank Eindhoven in prijzen gevallen

Tijdens de Bewuste Bouwers Boost van stichting Bewuste Bouwers werden op 23 januari de ‘best presterende bouwplaatsen’ van 2016 in het zonnetje gezet. Directeur van Bewuste Bouwers, Ilja Werkhoven, riep na het inhoudelijke programma van de ‘boost’, een project naar voren dat er uitspringt door overall goede invulling van de gedragscode.

Rabobank_Eindhoven3.jpg
1858243.jpg

Een hoge scoren voor het project

Het betreft de herinrichting Rabobank Fellenoord van Boele & van Eesteren en Stam + De Koning. Het project scoorde een gemiddeld cijfer van 8,9 en valt met name op vanwege de uitgebreide communicatie, onder andere met filmpjes, zoals een duidelijke introductiefilm en een VR-film voor een interessant kijkje in de toekomst. Ook de PBM-vrije zones op de bouwplaats zijn duidelijk en het motto ‘bouwhinder kun je niet voorkomen maar wel beperken’ wordt nageleefd. Bovendien is de bouwmethodiek aangepast, onder andere door meer prefab te gebruiken (= is minder medewerkers, minder parkeerdruk en minder transportbewegingen).

1400 bouwplaatsen

In 2016 zijn meer dan 1400 bouwplaatsen beoordeeld. Zusterbedrijf Goossen Te Pas Bouw kwam als allerbeste uit de bus. Het project De Nieuwevaart in Amsterdam scoorde maar liefst een 9,2. De tweede plek was voor het project Blaak 16 in Rotterdam. De herinrichting van Rabobank Eindhoven behaalde de derde prijs.

Beste buren

Bewuste Bouwers zijn beste buren. Projecten of bedrijven die zich aansluiten bij Bewuste Bouwers committeren zich aan de gedragscode. Zij zetten zich in om zo min mogelijk hinder en overlast te veroorzaken voor de omgeving en hebben oog voor mens en milieu tijdens de uitvoering van hun werkzaamheden.