Zoeken

BOUWEN OP DE HAAGSE TRAMTUNNEL

In juni 2009 zijn de contracten getekend met opdrachtgever NS Poort voor wederom een uitdagend Haags project. Op een smalle kavel, ingeklemd tussen de drukke spoorlijn bij Station Den Haag Holland Spoor en de Waldorpstraat gaat Boele & van Eesteren in opdracht van NS Poort een nieuw schoolgebouw t.b.v. ROC Mondriaan realiseren.

roc modriaan (01).jpg
roc modriaan (09).jpg

Een strategisch knooppunt

De ligging nabij het OV knooppunt is strategisch zeer goed gekozen en ligt tevens tegenover een reeds opgeleverd nieuw schoolgebouw van het ROC. Het is de bedoeling dat beide locaties uiteindelijk middels een loopbrug worden verbonden. De gevel ligt op 11 meter vanaf de spoorlijnen en de Haagse tramtunnel loopt onder het gebouw door. Verder bevindt zich op de bouwplaats een “onderstation” van de HTM waar omheen en en een trafostation van Pro-Rail waar overheen gebouwd moet worden.

Inmiddels is Boele & van Eesteren druk bezig met de voorbereiding van het werk. Indien alle Nutsvoorzieningen, welke nodig zijn voor start bouw, tijdig gereed zijn zullen we in september 2009 starten met het heiwerk. Het is de bedoeling dat de school begin 2011 wordt geopend.