Zoeken

BOUW STEVENSSTRAAT GAAT RAZENDSNEL!

Op dinsdag 1 november vierde Woningbouwvereniging Moordrecht samen met de toekomstige bewoners en omwonende het hoogste punt van project Stevensstraat in Moordrecht.

1382842.jpg
1378890.jpg

De ontwikkeling en realisatie

Hier ontwikkelen en realiseren de woningbouwvereniging en Boele & van Eesteren samen in twee fasen de bouw van 16 appartementen en 73 eengezinswoningen in de sociale huursector. Het plan is ruim van opzet en heeft een dorps karakter met veel aandacht voor de woonomgeving. Zo zijn de tuinen van de eengezinswoningen behoorlijk groot en om een wildgroei aan schuttingen te vermijden is gekozen voor een duurzame stenen erfafscheiding met liguster. Voorts kunnen bewoners en bezoekers straks achter de woningen parkeren, waarmee ‘blik in de straat‘ wordt vermeden. In de architectuur zie je een knipoog naar de jaren ’30 van de vorige eeuw terug. Met mooie pannendaken en rood metselwerk met donkere plint.

De sloop

In de afgelopen maanden zijn er 40 bestaande huurwoningen gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouw. Bewoners uit deze woningen hebben vanzelfsprekend allereerst recht op deze nieuwbouwwoningen. Voor de overige woningen zal de verwerving van kandidaten per januari plaatsvinden via de gemeentepagina in het Hart van Holland en de website van Gemeente Zuidplas. Vooralsnog staat de oplevering van de eerste paar huizen gepland in het voorjaar van 2012.

De Plusappartementen

Moordrecht heeft voor Boele & van Eesteren een primeur. De PlusAppartementen. Dit is een in eigen beheer ontwikkeld concept, dat evenals de PlusWoningen, gebaseerd is op een prefab betoncasco. Het concept is zo opgezet dat de appartementen kunnen varieren in breedte, diepte en inrichting. Ook is de vorm van het gebouw aanpasbaar naar de omgeving, zo kan een L-vormig pand geplaatst worden maar ook een U- of een I-vorm.

Voor meer informatie kunt u naar: