Zoeken

BOUW STADSKANTOOR UTRECHT OFFICIEEL GESTART!

Vandaag is door hebben Merel van Vroonhoven (directeur NS) en Victor Everhardt (wethouder Stationsgebied Utrecht) het officiële startsein gegeven voor de bouw van het Stadskantoor Utrecht.

IMG_4967.jpg
IMG_4802.jpg

De eerste paal

Tijdens het ‘boren’ van de eerste paal werd een zeppelin omhoog gelaten tot 92 meter, de uiteindelijke hoogte van het Stadskantoor. Stefan van Uffelen, directeur van de Dutch Green Building Council (DGBC) overhandigde het BREEAM-NL-ontwerpcertificaat good aan de wethouder. BREEAM (Building Research Establishment’s Environmental Assessment Method) is wereldwijd de meest gebruikte methode voor duurzaamheidsprestaties voor gebouwen en wordt in Nederland uitgegeven door de DGBC. Het Stadskantoor is het grootste gebouw dat de DGBC tot nu toe voorzag van een certificaat. Voor de realisatie van het Stadskantoor Utrecht contracteerde ontwikkelaar NS Poort Bouwcombinatie SKU, een samenwerking tussen Boele & van Eesteren en G&S Bouw. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Kraaijvanger Urbis.

Een complex en ambitieus project

Stadskantoor Utrecht omvat 66.000 m2 en is een van de grootste gebouwen die de komende drie jaar wordt gebouwd in Nederland. De gemeente Utrecht gaat het Stadskantoor langdurig in gebruik nemen. Bewoners, bezoekers en ondernemers kunnen er straks terecht voor bijna alle gemeentelijke producten en diensten. In totaal kunnen er 3.500 medewerkers tegelijkertijd werken, zijn er 2.200 stallingplaatsen voor fietsen en circa 270 kantoorgebonden parkeerplaatsen. De bouw van het Stadskantoor Utrecht is een complex en ambitieus project en bevindt zich direct naast Utrecht Centraal, één van de drukste openbaar vervoersknooppunten van Nederland. Het bouwproject is onderdeel van de herontwikkeling van het Utrechtse Stationsgebied waarin onder andere de nieuwe OV-terminal door ProRail wordt gebouwd. De oplevering staat gepland in 2014.

Meer informatie over de bouw van het Stadskantoor en Stationsgebied Utrecht is te vinden op de website www.cu2030.nl.