Zoeken

Bouw kantoor Rabobank Eindhoven van start

De bouw van het nieuwe kantoor voor de Rabobank aan Fellenoord in Eindhoven is gisteren officieel van start gegaan. Op de plek waar voorheen de toren van het voormalige kantoor stond zal de komende maanden een nieuw, duurzamer kantoor verrijzen dat aansluit op de hedendaagse en toekomstige behoeftes van medewerkers.

SAM_3253.JPG
SAM_3258.JPG

Start van de bouw gevierd

In opdracht van OVG Real Estate wordt de bouw uitgevoerd door bouwbedrijf Boele & van Eesteren, onderdeel van VolkerWessels. In januari heeft OVG bekend gemaakt dat W.P. Carey het gebouw in belegging zal nemen. De Rabobank verwacht het nieuwe kantoor in 2017 te kunnen betrekken. In het bijzijn van Staf Depla, wethouder van de gemeente Eindhoven, werd de start van de bouw gevierd op de bouwplaats van het nieuwe kantoor aan de Fellenoord. Direct omwonenden waren uitgenodigd voor de ceremonie.

Passend in omgeving

Het nieuwe kantoor is een ontwerp van UN Studio en past in het huidige stedelijk beleid van Eindhoven. Het ontwerp wordt gedomineerd door horizontale lijnen, onderbroken door diagonalen. Door enkele bouwlagen ten opzichte van elkaar te verschuiven krijgt het geheel een speels karakter. Het kantoor omvat in totaal tien bouwlagen en wordt daarmee minder hoog dan de voormalige Rabotoren. Voor de bouw wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen en het ontwerp is gericht op het beperken van het energiegebruik. Was het oude gebouw een soort ‘bastion op een eiland’ zal het nieuwe kantoor op een natuurlijke manier worden verweven met de omgeving, onder meer door aandacht voor een groen en deels open buitenterrein.

Beleef het ontwerp

Wilt u vast een kijkje nemen in het nieuwe pand van de Rabobank? Door middel van een ‘virtual reality tour’ kunt u in 2D en 3D het ontwerp bekijken op uw smartphone of tablet. U kunt het pand bekijken vanaf de Fellenoord-zijde, de kruising van de Montgomerylaan – Vincent van den Heuvellaan en vanuit de het atrium van het nieuwe pand.

Het volledige persbericht is te lezen in bijgaande PDF.   

Downloads