Zoeken

Bouw De Riederborgh officieel van start

Op woensdag 2 april jl. is de bouw van het nieuwe Zorgcentrum De Riederborgh van start gegaan met het slaan van een officiële paal door Jaap van Dijke, directeur De Riederborgh en wethouder Heleen van den Berg van de Gemeente Ridderkerk.

riederborgh 05-2011 (25).jpg

Het zorgcentrum

De werkzaamheden rond de bouw van het zorgcentrum zijn al enige tijd aan de gang; een vleugel van het oude gebouw is gesloopt, het grondwerk is uitgevoerd en binnen afzienbare tijd zal het eerste deel van de nieuwbouw vorm krijgen. Voor het eerst sinds enkele tientallen jaren kan Ridderkerk zich verheugen op een compleet nieuw verzorgings- en verpleeghuis met de modernste faciliteiten. De Riederborgh krijgt faciliteiten voor tijdelijke verpleegopvang en palliatieve zorg en de bewoners van het zorgcentrum genieten straks hun dagelijkse verzorging in een zelfstandige woonruimte. Dat wil zeggen dat zij een ruimte met een aparte woon- en slaapkamer én een eigen badkamer hebben.

Tijdelijke units

Het ontwerp van het gebouw, van architectenbureau Dhondt uit Breda, ligt in lijn met de drie aangrenzende appartementengebouwen waarin zich 106 aanleunwoningen bevinden. De nieuwbouw vindt gefaseerd plaats. Op deze manier kan de keuken, die ook de maaltijden voor een groot aantal mensen in de wijk verzorgd, blijven functioneren tijdens de bouw. De bewoners van het gesloopte deel van het oude zorgcentrum zijn ondergebracht in speciaal daarvoor bestemde tijdelijke units die verbonden zijn met het hoofdgebouw. Wanneer het eerste deel van de nieuwbouw gereed is, verhuizen deze mensen naar hun nieuwe woonruimte. De nieuwe Riederborgh zal vervolgens worden afgebouwd. Naar verwachting is zorgcentrum De Riederborgh ‘nieuwe stijl’ in augustus 2010 gereed.