Zoeken

Bouw 'De Eilanden van Sion: Waterlelie' van start

Afgelopen vrijdag heeft wethouder Ronald van der Meij van de gemeente Rijswijk samen met de bewoners het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van de eerste fase van het tweede eiland van De Eilanden van Sion in RijswijkBuiten, eiland Waterlelie. Voorafgaand aan de officiële handeling (het plaatsen van een funderingsplaat) hebben de toekomstige bewoners een persoonlijke boodschap achtergelaten.

_MG_9831.jpg
1743077.jpg

Gezamenlijke ontwikkeling

De Eilanden van Sion is een gezamenlijke ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed en AM. De bouw van deze woningen zal worden uitgevoerd door Boele & van Eesteren (VolkerWessels). Deze fase bestaat uit 32 duurzame woningen, onderverdeeld in 22 rijwoningen en 10 twee-onder-eenkapwoningen. De tweede fase is inmiddels ook in verkoop en nagenoeg verkocht. De verwachting is dat de bouw van deze fase ook snel zal volgen. Boele & Van Eesteren realiseerde eerder dit jaar tevens het eerste eiland van De Eilanden van Sion, eiland Zwaan.

RijswijkBuiten

In de komende 10 jaar verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen nu en 2023 worden er 3.500 woningen gerealiseerd in Sion en ‘t Haantje. RijswijkBuiten wordt een wijk die in het oog springt. Een wijk voor en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk. Energiezuinig en dat ziet men terug in de energierekening. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, standaard 2 parkeerplaatsen per woning, de groene omgeving en het water in het gebied.