Zoeken

BOELE & VAN EESTEREN REALISEERT VALLEY AAN DE ZUIDAS

VolkerWessels ondernemingen Boele & van Eesteren en G&S Bouw realiseren gebouw Valley aan de Zuidas. Valley wordt in opdracht van OVG Real Estate gerealiseerd naar een ontwerp van MVRDV en wordt een innovatief en duurzaam gebouw met gemengde functies. Het totale complex kent een oppervlakte van circa 75.000 m2.

21_09_MST0106.jpg
OVG, Design by MVRDV.jpg

Verkoop van iconisch gebouw Valley onderstreept transformatie zuidas

OVG Real Estate, die medio augustus is gestart met de realisatie van Valley, heeft de verkoop van het gebouw aan de RJB Group of Companies bezegeld. De realisatie van Valley kenmerkt de ontwikkeling van het nieuwe imago van de Zuidas, dat de Gemeente Amsterdam aan het verbeteren is met multifunctionele bestemmingen en publieke ruimtes. Zo wordt Valley een mixed-use gebouw met woningen, kantoren, skybar, horeca, retail, ondergrondse parkeergarage en culturele voorzieningen. Het ontwerp

Valley is door OVG Real Estate ontwikkeld en is ontworpen door architectenbureau MVRDV. De prijswinnende architect Winy Maas is verantwoordelijk voor het ontwerp, dat een vernieuwend en natuurlijk karakter heeft. Valley ontleent haar naam aan het landschap dat over het gebouw loopt, dat doet denken aan een vallei. Internationaal erkende landschapsarchitect Piet Oudolf heeft het ontwerp van de beplanting van de vallei en de terrassen gemaakt. In lijn met het ontwerp, staat duurzaamheid en gezond werken en wonen centraal. Valley zal voor een groot deel ook publiekelijk toegankelijk zijn. De openbare ruimtes zullen dwars door en over het gebouw lopen.  

Jan Hein Tiedema, Executive Managing Director OVG Nederland

“Dit project laat precies zien hoe wij met vastgoed niet alleen duurzame en gezonde projecten ontwikkelen, maar ook een stadsdeel kunnen vernieuwen en aantrekkelijker kunnen maken. Het is een bijzonder project, omdat we met het realiseren van Valley lokaal een bijdrage kunnen leveren én een uniek ontwerp van Winy Maas mogen realiseren dat internationaal aanzien zal genieten. We zijn blij dat we met de verkoop van Valley de portfolio van RJB hebben mogen verrijken en kijken terug op een plezierige samenwerking.”

David Beesemer, verantwoordelijk lid van de Directie van RJB Group of Companies

RJB Group of Companies, een private vastgoedconcern opgericht door Ronny Rosenbaum, voegt Valley aan hun A-1 portfolio toe.  “Het duurzame en innovatieve karakter maakt Valley een waardevolle toevoeging. Deze belegging voor de lange termijn past perfect in ons recent ingezette diversificatiebeleid. We zijn trots op dit specifieke project, gezien de impact die het zal hebben op de omgeving en kijken uit naar een succesvolle realisatie.” 

David van Traa, directeur Zuidas, gemeente Amsterdam

“Valley is een unieke plek in Zuidas; een symbool voor de transformatie die de Zuidas ondergaat naar veel meer multifunctionaliteit waarbij de functies wonen, werken en voorzieningen binnen één gebouw onlosmakelijk met elkaar verbonden en vermengd zijn.”

Valley

De totale oppervlakte van Valley is circa 75.000 m2 bvo met een maximale hoogte van ongeveer 100 meter voor de hoogste toren van het gebouw. Voor wat betreft het residentiele gedeelte gaat het om 196 appartementen variërend in grootte van 55 tot 700 m2, die allen voor verhuur bestemd zijn. 

De eindgebruikers van de kantoorruimtes en parkeergarage zijn voor een groot deel al vastgelegd. Het project is gelegen aan de Beethovenstraat in Amsterdam, tegenover het hoofdkantoor van ABN AMRO en naast Sportpark Goed Genoeg (AFC). De oplevering van het gebouw vindt naar verwachting in 2021 plaats. De realisatie is in handen van VolkerWessels-ondernemingen  Boele & van Eesteren en G&S Bouw.

Overige betrokken partijen

CBRE heeft bij deze transactie opgetreden als adviseur voor OVG Real Estate, Loyens & Loeff heeft OVG juridisch bijgestaan en Heeren Makelaars heeft OVG ondersteund bij de totstandkoming van het woonprogramma. RJB is in deze transactie geadviseerd door Van Gool ♦ Elburg Vastgoedspecialisten en DLA Piper heeft RJB juridisch en notarieel begeleid. 

Downloads