Zoeken

Bewoner ZGV slaat een na laatste paal Parc Drieën-Huysen

Mevrouw Stam, bewoner van Zonnehuisgroep Vlaardingen, sloeg op haar 83e samen met wethouder Versluijs de een na laatste paal van Parc Drieën-Huysen.

_MG_4540.jpg
_MG_4703.jpg

Heiwerk afgerond de bouw gestart

In het bijzijn van tientallen genodigden werd gevierd dat het heiwerk is afgerond en dat de start van de bouw is begonnen. Bewoners van verpleeg- en verzorgingshuis Drieën-Huysen lieten wensen achter op de heipaal die is gebruikt voor hun nieuwe onderkomen. VolkerWessels-onderneming Boele & van Eesteren ontwikkelde het project en is ook verantwoordelijk voor de realisatie.

Verschillende bouwfases

Parc Drieën-Huysen bestaat uit verschillende fases en de eerste omvat de nieuwbouw van 3 gebouwen. Het verpleeghuis bevat 81 zorgeenheden (zware zorg) en wordt een nieuw onderkomen van Zonnehuisgroep Vlaardingen. Ook komen er twee woongebouwen met 80 sociale huurwoningen voor mensen met een lichte tot middelzware zorgindicatie. De toewijzing verloopt dan ook via de indicatiecommissie. Deze drie gebouwen worden verbonden door middel van een zorgplint waar bewoners bijvoorbeeld naar de kapper gaan of een hapje kunnen eten.