Zoeken

1e paal Westergouwe geslagen

De allereerste paal van de nieuwe woonwijk Westergouwe is geslagen op vrijdag 30 oktober 2015. Deze feestelijke handeling is verricht door wethouder Rogier Tetteroo en de broers Max en Rik Vermeer in aanwezigheid van oud-minister Sybilla Dekker.

Westergouwe_Startbouw1.jpg
Westergouwe_Slaan_1epaal_2_foto Pim Mul.jpg

Initiatiefnemers

Aan het begin van de feestelijkheden konden alle toekomstige bewoners van de Burgemeester van Dijkesingel de Westergouwe-paal signeren of voorzien van een gelukwens. Westergouwe is een project van de gemeente Gouda en de Combinatie VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed. Elk van deze partijen ontwikkelt en bouwt zijn eigen woningen, hierdoor krijgt Westergouwe een gevarieerd woningaanbod. Samen leggen de partijen wegen, water en groen aan. 

Westergouwe

Westergouwe krijgt een grote diversiteit aan woningen en appartementen in verschillende typen en prijsklassen en biedt ook de mogelijkheid om een eigen huis te bouwen. Westergouwe wordt stapsgewijs ontwikkeld in buurtjes van beperkte omvang, waardoor kopers en huurders direct in een nette straat en een opgeruimde buurt wonen. Westergouwe wordt uiteindelijk een wijk met ongeveer 4.000 woningen, een eigen natuur- en recreatiegebied van 45 ha en alle voorzieningen die je in een woonwijk verwacht. Kijk voor meer informatie op www.westergouwe.nl.