Zoeken

1e paal geslagen project Zonnehove

Donderdag 21 augustus jl. is de eerste paal geslagen voor appartementencomplex Zonnehove aan de Donselaer te Oostvoorne. De bouw van 12 luxe appartementen heeft enig oponthoud gehad, maar tot blijdschap van onder andere de toekomstige bewoners, is deze dan toch van start gegaan.

zonnehove (16).jpg

De offficiële starthandeling

De heren Bruggink en Ockhuysen hebben de offficiële starthandeling vol trots uitgevoerd. Naast het feit dat deze heren toekomstige bewoners zijn, behoren zij tot het bestuur van Stichting Seniorenhuisvesting ‘De Burght’. Project Zonnehove is een initiatief van deze stichting. Men vindt dat er binnen de gemeente Oostvoorne de mogelijkheid moet zijn om zelfstandig, levensloopbestendig en comfortabel te kunnen blijven wonen. Boele & van Eesteren draagt zorg voor de ontwikkeling van Zonnehove. In samenwerking met Boender en Maasdam zal het prachtig project gerealiseerd worden.

Het plan

Het plan Zonnehove toont een asymmetrisch landhuis in twee woonlagen met kap. Achter de gevel bevinden zich 12 appartementen die via 3 trappenhuizen bereikbaar zijn. Ieder appartement bestaat uit 4 ruime kamers. Onder het gebouw wordt een halfverdiepte stallingsruimte gerealiseerd voor circa 20 parkeerplaatsen, bergingen en algemene ruimten. Achter het gebouw is een parkeergelegenheid voor bezoekers. Het ontwerp is gemaakt door Architectenbureau Weeda Van der Weijden. De oplevering van Zonnehove zal eind 2009 zijn.