Zoeken
a22.jpg

Werkzaamheden januari - februari 2020

a22.jpg

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Nieuw Kijkduin aan het Deltaplein.

Gebouw A ‘Poniente’

Doordat de steiger langzaam zakt, wordt de complexiteit van de gevel goed zichtbaar. Voor de gevel van Poniente worden 4 verschillende types beplating en 5 types metselstenen gebruikt, wat samen met de verschillende hoeken en het in- en uitspringen van de verdiepingen zorgt voor een interessant gevelbeeld. In de komende periode wordt de laatste beplating geplaatst. Daarnaast worden, met het zakken van de steiger mee, de dakkappen en balustraden gemonteerd.

Binnen in het gebouw zijn de werkzaamheden in de algemene ruimten en woningen in de afrondende fase beland. In de algemene ruimten wordt de laatste wand- en vloerbekleding aangebracht en de woningen op de 5e verdieping worden momenteel afgemonteerd. Aansluiten volgen de woningen op de 6e verdieping. Eind volgende maand staan de eerste vooropnames met de kopers ingepland. Het daadwerkelijke opleveren komt steeds dichterbij.

Aan de strandzijde van Poniente brengen we de heipalen aan voor een uitbereiding van het terras. Hierop volgend wordt de fundering en een afscheiding middels keer- en betonwanden gerealiseerd. Daarnaast is de gemeente druk met aanpassingen aan het plein tussen het NH-hotel en Poniente om het gebouw bereikbaar te maken.

Gebouw B ‘Vendaval’

Het metselwerk van Vendaval is gereed en op de bovenste verdieping zijn de achterconstructies voor de gevelbeplating gemonteerd. In de komende periode wordt de beplating bevestigd en worden de balustraden afdekkappen met het zakken van de steiger mee geplaats. De werkzaamheden aan het dak op de eerste verdieping worden binnenkort afgerond.  

De ‘droogloop’, de toekomstige doorloop van het Deltaplein naar de promenade en het strand, wordt afgetimmerd en voorzien van een buitenplafond. De komende periode worden de tourniquets geplaats en de vliesgevels gedicht. Doordat de steiger tussen de gebouwen al deels is verwijderd, wordt het definitieve beeld van de promenade duidelijk zichtbaar. 

Binnen in het gebouw worden de appartementen voorzien van behang en in de penthouses wordt het tegelwerk uitgevoerd. In de eerste woonlogen zijn de keukens geplaatst. In de appartementen op de eerste verdieping worden met het nalopen van de laatste aftimmerlaten de werkzaamheden afgerond.

Gebouw C ‘Gregale’

De ruwbouw van Gregale is gereed en de eerste werkzaamheden aan de dakranden worden uitgevoerd. Hierna wordt de dakbedekking aangebracht. De gevelafbouw is al een stuk gevorderd: de houtskeletbouwelementen zijn geplaatst en momenteel worden de gevelkozijnen geplaatst. Het metselwerk is inmiddels voorbij de commerciële plint en er is gestart met de woonlagen.

Binnen in het gebouw staan de werkzaamheden de komende periode in het teken van het plaatsen van de kalkzandsteen binnenwanden. Zodra de gevels zijn dichtgezet, wordt er gestart met afbouw.  

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!