Zoeken
202206.jpg

Bouwupdate Nieuw Kijkduin - Fase 2

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Nieuw Kijkduin – Fase 2.

Afbeelding2.png

Voortgang

De komende weken wordt de laatste bouwlaag (de 7e verdieping) van gebouw G gerealiseerd en gaan we richting het hoogste punt, bij gebouw F zullen we de 5de verdieping realiseren. De installateurs zijn druk bezig met het aanbrengen van alle installaties, zoals de sprinklerinstallatie.De begane grond van gebouw E ligt en snel zal de eerste verdieping gemaakt worden. Ook voor gebouw D is de begane grond gestort.

We zijn inmiddels gestart met het plaatsen van de houtskeletbouw binnenspouwbladen, de gevelpuien zullen gelijktijdig gemonteerd worden. Bij gebouw G al begonnen met het metselwerk. De winkelstraten worden voorzien van de definitieve dakbedekking en in de stallingsgarage zijn we onder gebouw G begonnen met bestraten.

SPOT2.png

SPOT op Nieuw Kijkduin

Boele & van Eesteren en VolkerWessels werken al enkele jaren samen met de TU Delft om nieuwe technieken in de bouw te testen en implementeren. Onderdeel van deze samenwerking is een test op de bouwplaats van Nieuw Kijkduin met SPOT. SPOT is een autonoom robot platform of te wel een viervoetige robot(hond), die in staat is om zelfstandig over moeilijk begaanbaar terrein te lopen.

SPOT is voorzien over een 360 camera met een laserscanner, die de omgeving kan bekijken en een route kan uitstippelen. Hiermee kan de robot op een missie gestuurd worden en de omgeving verkennen. De uitgelezen beelden worden opgeslagen in een online systeem. Tijdens de tests wordt gekeken of de robot de voortgang en kwaliteit van een bouwproject kan bekijken en vastleggen.

SPOT op Nieuw Kijkduin
Bekijk video

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!