Zoeken
20180530_092747.jpg

Bouwupdate eind mei

20180530_092747.jpg

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Nieuw Kijkduin aan het Deltaplein. De werkzaamheden van de afgelopen weken stonden in het teken van het uitgraven van de bouwput, bovendien gaan de eerste betonwerkzaamheden van start.

Graafwerkzaamheden

Begin april is er gestart met het verplaatsen van het zand uit de bouwput naar de duinen. Inmiddels is het uitgraven van de bouwput gereed en is er veel zand aangebracht in het duingebied. De nieuwe duinen zijn geprofileerd en daarnaast is het nieuwe helmgras aangeplant. Ook de bouwhekken rondom het werkgebied in de duinen zijn weer verwijderd. Alleen de laatste nieuwe duin, gelegen schuin voor het NH-Hotel, wordt pas definitief afgewerkt zodra de begane grondvloer van Nieuw Kijkduin is gestort en het zand rondom de nieuwbouw weer is aangevuld. Naar verwachting is dit rond september – oktober 2018.

Paddenscherm

In de (duin)gebieden náást ons werkgebied in de duinen komt de rugstreeppad voor. Om te voorkomen dat de rugstreeppad via ons werkgebied migreert, zijn er paddenschermen geplaatst. Gezien de werkzaamheden in het duingebied ter hoogte van appartementencomplex Zeehaghe zijn afgerond, wordt het paddenscherm komende week weer verwijderd. Het paddenscherm ter hoogte van het NH-Hotel blijft staan tot ook de laatste duin is afgewerkt (medio oktober).

Fundatie

Begin mei is er gestart met het maken van de fundatiepalen, de zogeheten mortelschroefpalen. Deze werkzaamheden zijn op donderdag 24 mei afgerond. Dat betekent dat er inmiddels 380 palen met een lengte van circa 11,5 meter in de grond zijn aangebracht. Aansluitend zijn de eerste betonwerkzaamheden ten behoeve van de fundatie gestart.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!