Zoeken
343.jpg

Voorjaarsupdate werkzaamheden Voorzetgebouw – fase 2

343.jpg

In deze update leest u welke activiteiten en de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op ons project Voorzetgebouw – Fase 2. Deze tweede fase omvat de renovatie van kantoor Duvenborch (900m²) en de nieuwbouw van 5.000m² winkel- en kantoorruimte. Onze werkzaamheden stonden de afgelopen periode in het teken van de sloopwerkzaamheden en de opbouw van de torenkraan.

Opbouw torenkraan

Eind maart is de nieuwe torenkraan op het project Voorzetgebouw – Fase 2 met succes geplaatst. Vanaf de beoogde positie tot en met de uiteindelijke montage van de torenkraan is intensieve afstemming en rekenwerk noodzakelijk geweest om het geheel met succes uit te voeren. De mate van complexiteit lag met name in de krachtenafdracht naar de hoofddraagconstructie. Daarnaast was een nauwkeurige afstemming tussen de Gemeente Utrecht, de NS en de omliggende bouwplaatsen noodzakelijk; de torenkraan werd gemonteerd vanaf de bouwplaats van collega-aannemer BAM.

Afrondende fase sloopwerk & start montage prefab

Naast de ingebruikname van de torenkraan is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan de constructieve sloop ten behoeve van de nieuwe tweelaagse winkelpassage. Inmiddels is dit sloopwerk bijna gereed. Daarnaast is het eerste nieuwe stalen dak van nieuwe winkelpassage gerealiseerd en zijn de eerste prefab elementen van de nieuwe gevel aan de pleinzijde geplaatst. De komende periode wordt er verder gewerkt aan de ruwbouw en starten we op diverse locaties met de ruwe afbouw.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!