Zoeken
Overview PV.jpg

Update 22 november

Overview PV.jpg

Twee wekelijks geven wij u een update van de voortgang op onze projecten Voorzetgebouw Hoog Catharijne en Paviljoen. Deze week treft u de werkzaamheden aan van week 45 en 46.

Voorzetgebouw:

  • Bij het Voorzetgebouw zijn we gestart met de opbouw van de liftkernen.  De eerste laag is inmiddels gestort en in de komende week gaat de betonstaalvlechter aan de slag met de balk-bekisting voor het storten van de 50-tons balk.
  • Ook de kanaalplaatvloer op de begane grond ligt klaar voor de betonstaalvlechter. Wanneer deze werkzaamheden zijn afgerond komt het einde van de funderingswerkzaamheden in zicht.  
  • Daarnaast zijn de werkzaamheden in de bestaande schachten van het te renoveren gedeelte van het Voorzetgebouw afgerond, waardoor deze momenteel weer door de installateur ingevuld kunnen worden.

Paviljoen:

  • De werkzaamheden bij het Paviljoen stonden in het teken van de betonstort. In de afgelopen week vond de laatste betonstort plaats.
  • Nu de betonstort is afgerond kan er gestart worden met de montage van de vliesgevel. De onderdelen voor de gevel worden via het dak geleverd en worden daar ook tijdelijk opgeslagen tot zij gemonteerd kunnen worden.
  • Inmiddels zijn we gestart met het monteren van de glazen gevels aan de spoorkant. Een lastige klus door de beperkte ruimte op de bouwplaats: de werkzaamheden vinden hier letterlijk boven het spoor plaats.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!