Zoeken
1600310.jpg

Renovaties HagaZiekenhuis lopen voorspoedig

Renovaties HagaZiekenhuis lopen voorspoedig

1600310.jpg

Na oplevering van de nieuwbouw van het HagaZiekenhuis startte VolkerWesselsHaga in 2015 de tweede fase van de renovatie van het HagaZiekenhuis. In 2016 leverde VolkerWesselsHaga al vele renovatieprojecten op. Hieronder een overzicht van de belangrijkste projecten. 

Nucleaire Geneeskunde (maart)

Sinds 10 maart is de nieuwe afdeling open. Er staan twee nieuwe SPECT-CT-camera’s, een radionuclidelab met aansluitend twee toedienkamers en er is een ruimte voor cardiologische onderzoeken. Verder is er een mooie wachtruimte voor patiënten, met een separaat gedeelte voor bedpatiënten.

Intensive care (april)

Op 13 april verhuisde de Intensive Care naar de volledig gerenoveerde afdeling op de 2e etage. De IC-capaciteit is uitgebreid naar achtentwintig bedden, die nodig zijn voor de steeds complexere IC-zorg die het HagaZiekenhuis biedt. De gebruikers (verpleegkundigen en artsen) zijn direct betrokken geweest bij het ontwerp. Alles is goed uitgedacht. Voorbeelden daarvan zijn de decentrale werkplekken dichtbij de patiënt, de tillift in elke IC-box en de locatie van de OHO-zaal voor patiënten die een openhartoperatie hebben ondergaan.

De IC bevindt zich dicht bij de OK’s en het Hartcentrum en de route vanuit de Spoedeisende Hulp naar de IC is zo kort mogelijk gehouden.

 Voor de familie van de patiënt zijn er op de afdeling familiekamers waar men kan verblijven en overnachten. Zo zijn ze dicht bij de patiënt, met de mogelijkheid om even tot rust te komen. De kamers zijn comfortabel ingericht met een slaapbank, televisie en eigen douche en toilet.

Nucleaire.jpg
Nucleaire2.jpg

Spiksplinternieuw vergadercentrum (mei)

Vanaf 9 mei is het vergadercentrum HagaPlaza open. Dit vergadercentrum bestaat uit vier modern uitgeruste vergaderzalen in aanvulling op het al bestaande auditorium, het restaurant en een vijftal overdrachtsruimtes.

 HagaPlaza is een flinke vooruitgang in capaciteit en kwaliteit. Er zijn kleine vergaderruimtes (tot 30 personen) en wat grotere overdrachtsruimtes (tot 50 personen) beschikbaar. Voor grote evenementen wordt gebruikt gemaakt van het auditorium (voor 220 personen) en het restaurant (voor 200 personen).

 De vergaderaccommodaties worden in het algemeen gebruikt door medewerkers van het ziekenhuis, maar zijn ook te boeken door zorggerelateerde bedrijven.

Onderzoekskamer Nucleaire Geneeskunde.jpg
OHO-zaal op IC voor cardiopatienten4.jpg

Oogpoli (mei)

De renovatie van de Oogpoli is in mei afgerond. Alle ruimtes zijn flink opgeknapt. Gedurende de renovatie is de oogpoli volledig in bedrijf gebleven.

Lifthallen (september)

De lifthallen naar de hoogbouw hebben dit jaar een flinke renovatie ondergaan. Nieuwe vloeren, plafonds en liftdeuren zorgen ervoor dat de ruimtes weer helemaal up-to-date zijn.

Publieksomgeving (september)

De renovatie van de publieksomgeving omvat de renovatie c.q. verplaatsing van het opnamebureau, de inschrijfbalie, de bloedafname, de personeelswinkel en de patiëntencontactpersonen. Deze faciliteiten bevinden zich alle op de begane grond en zijn via de hoofdingang eenvoudig bereikbaar.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!