Zoeken

Koningin Máxima opent nieuwe Juliana Kinderziekenhuis

Koningin Máxima heeft vrijdag 12 juni 2015 het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis in het HagaZiekenhuis aan de Leyweg in Den Haag officieel geopend. Nadat Koningin Máxima werd toegezongen door zo’n 150 kinderen plaatste zij de laatste steen in de vuurtoren; het symbool van het Juliana Kinderziekenhuis. Zij werd daarbij bijgestaan door twee patiëntjes van het kinderziekenhuis.

Het kinderziekenhuis, nabij de Haagse kust, gebruikt bij de kindvriendelijke inrichting elementen van zon, zee en strand en introduceert vijf karakters die patiëntjes afleiding en ontspanning bezorgen wanneer zij in het kinderziekenhuis verblijven.

Koningin Máxima kreeg een rondleiding door het nieuwe complex. Zij bezocht naast het Juliana Kinderziekenhuis ook het Haga Juliana Geboortecentrum en het RonaldMcDonald Huis die nu allemaal onder één dak gehuisvest zijn. Koningin Máxima sprak met medewerkers en patiënten.

Het Juliana Kinderziekenhuis is al 130 jaar een begrip in de Haagse regio. In 1885 werd in Den Haag het initiatief genomen voor de oprichting van een instelling voor zieke kinderen. In 1929 opende Koningin-moeder Emma het kinderziekenhuis en krijgt het de naam Juliana Kinderziekenhuis. In 2000 opende Koningin Beatrix het kinderziekenhuis. Koningin Máxima heeft met de opening van het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis de traditie voortgezet.

Bouw door VolkerWesselsHaga
Het consortium VolkerWesselsHaga (Boele & van Eesteren, Homij, Imtech) bouwde het nieuwe kinderziekenhuis in minder dan twee jaar en leverde het in maart van dit jaar op. Namens VolkerWesselsHaga is het ontwerp verzorgd door Roberto Meyer van MVSA Architects.

 Naast het Juliana Kinderziekenhuis bestaat de nieuwbouw uit een OK-complex met vijftien ultramoderne operatiekamers en een lichtstraat die de nieuwbouw met het bestaande ziekenhuis verbindt. Naast de ‘Design & Build neemt VolkerWesselsHaga ook de ‘Maintain’, oftewel het technisch onderhoud van het gehele ziekenhuis voor de komende twintig jaar voor haar rekening en de renovatie van de begane grond en de 1e t/m 3e verdieping van het bestaande HagaZiekenhuis. De renovatie wordt begin 2017 opgeleverd.

Het consortium VolkerWesselsHaga bestaat uit VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling West, Boele & van Eesteren, KondorWessels Projecten, Homij Technische Installaties, Imtech, MVSA Architects, Architecten aan de Maas, Karres en Brands, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, Valstar Simonis Adviseurs Installatietechniek, Peutz, Mark-Erik Nota Advies & Interim-management BVenSQwin.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!