Zoeken
HagaZiekenhuis_Uitreiking fotoboek Van Aartsen.jpg

HagaZiekenhuis viert einde vernieuwbouw

Einde vernieuwbouw inzicht!

HagaZiekenhuis_Uitreiking fotoboek Van Aartsen.jpg

Op 1 februari nam burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen, het fotoboek ‘Wat het oog raakt’ in ontvangst. In het boek staan 100 geselecteerde zwart-wit foto’s waarbij de zorg, het gebouw en de aandacht voor de patiënt prachtig in beeld worden gebracht. Met de uitreiking van het boek eindigt op symbolische wijze de vernieuwbouw van het HagaZiekenhuis.

In maart 2010 gaf burgemeester Van Aartsen het startsein. Sindsdien onderging het ziekenhuis de beloofde metamorfose. Dankzij de inzet van alle partijen werd het ‘lelijke eendje’ een prachtige ‘zwaan’.

Over de bouw

Naast de nieuwbouw met daarin het Juliana Kinderziekenhuis, Haga Juliana Geboortecentrum, Geboortehotel, OK-complex en het Ronald McDonaldhuis, heeft VolkerWesselsHaga (Boele & van Eesteren | HOMIJ Technische Installaties) het laatste deel van de renovatie uitgevoerd. Die bestond onder andere uit de renovatie van de Intensive Care, Radiologie, de apotheek, de laboratoria, het vergadercentrum en diverse poliklinieken. Tevens is er een lichtstraat gebouwd die de oudbouw met de nieuwbouw verbindt en die als hoofdcorridor vanaf de entree toegang tot het gehele ziekenhuis verschaft.

“Het resultaat van de jarenlange bouw en renovaties is iets waar we heel trots op zijn,” zegt Chiel Huffmeijer, voorzitter Raad van Bestuur van Reiner Haga Groep. “We hebben nu een prachtig, toekomstbestendig ziekenhuis. Van onze patiënten krijgen we vaak te horen hoe mooi het ziekenhuis nu is. En ook de medewerkers vinden het heel prettig werken op de nieuwe sfeervolle afdelingen.”

Onderhoud door VolkerWesselsHaga

De opdracht voor VolkerWesselsHaga eindigt niet bij het opleveren van de nieuwbouw en de renovatie. De komende twintig jaar zal ook het onderhoud van de locatie Leyweg voor rekening van het consortium zijn.

1600280.jpg
1600310.jpg

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!