Zoeken
IMG_5504.jpg

Nieuwsbrief 5: afsluiting Hobbemakade

IMG_5504.jpg

Graag informeren wij u over onze werkzaamheden voor de realisatie van het project De Hooch, gelegen tussen de Hobbemakade en de Pieter de Hoochstraat, ter hoogte van Hobbemakade 31 in Amsterdam.

Wat is er de afgelopen periode gebeurd?

De afgelopen periode stonden de werkzaamheden in het teken van de afbouw- en gevelwerkzaamheden. De stucgevel met keramiek tegelwerk is nagenoeg gereed en wordt dit jaar afgerond. Sinds een aantal weken kunnen we de steiger afbouwen, waardoor de gevel goed zichtbaar wordt voor de omgeving. Aan de glazen balkonhekken, de vlonderafwerking op de balkons en de dakbedekking wordt nog tot eind van het jaar gewerkt. Daarnaast is de afbouw van de algemene ruimten in volle gang.

Wegafsluiting Hobbemakade

Op 1 december zal de kraan gedemonteerd en afgevoerd worden. De bouwplaats moet gedeeltelijk worden ontmanteld om ruimte te maken voor een grote kraan die de torenkraan in delen over de nieuwbouw zal hijsen. Om dit veilig voor onszelf en de omgeving te kunnen uitvoeren moeten wij de Hobbemakade ter hoogte van de nummer 25 tot de Nicolaas Maesstraat afsluiten. De afsluiting is voor al het verkeer en duurt van 29 november t/m 8 december. De demontage van de kraan zelf staat gepland van 6:00 tot 22:00 uur. 

De afsluiting geeft ons gelegenheid enkele noodzakelijke werkzaamheden aan de Hobbemakade uit te voeren. Zo zullen wij het asfalt herstellen, alsmede het voet- en fietspad. Daarnaast zal de rioolaansluiting naar het complex worden gerealiseerd.

De hekken, de de tourniquet en barriers worden tijdelijk verwijderd en komen na de kraandemontage weer terug. Het stalen crash-deck (zie foto's) wordt gedemonteerd en komt niet meer terug.

Tuin en trottoirherstel Pieter de Hoochstraat

Komende week zullen wij ook starten met de realisatie van de tuin en de aansluiting trottoir. Met name grondtransport zal via de Pieter de Hoochstraat en Tenierstraat verlopen. De parkeervakken voor de bouwplaats zullen gebruikt worden voor het transport. Wij verwachten in week 3 van 2022 deze werkzaamheden af te ronden.

Oplevering De Hooch

De prognose voor de oplevering van De Hooch aan de Vereniging van Eigenaren en de individuele kopers staat voor eind februari t/m medio maart. Zoals in eerdere nieuwsbrieven gemeld worden de appartementen door de kopers na de oplevering afgebouwd.

Updates en projectinformatie

Op de projectwebsite www.boele.nl/projectwebsites/de-hooch kunt u terecht voor meer informatie over de realisatie van het project. Via deze website wordt tijdens de realisatiefase ook een automatische nieuwsupdate verzorgd. U kunt zich dan aanmelden voor de nieuwsalert door uw e-mailadres in te dienen onderaan de pagina van de website en op de knop ‘Op de hoogte blijven’ te drukken. Let op! U moet uw aanmelding bevestigen via de aanmeldingsmail.

Werktijden

De normale werktijden van Boele & van Eesteren zijn van maandag t/m zaterdag, van 7.00 tot 19.00 uur. Ook in de toekomst zullen wij, indien het wegens bijzondere omstandigheden nodig is om buiten deze tijden op de bouwplaats te werken, u hiervan vooraf op de hoogte brengen. Dat bouwen hinder oplevert voor omwonenden, realiseren wij ons heel goed. Helaas kunnen wij dit niet voorkomen. Wel proberen wij de hinder tot een minimum te beperken.

Bewuste Bouwers

Het project De Hooch is aangesloten bij Bewuste Bouwers. Aandacht voor de omgeving, veilig werken, medewerkers en het milieu, dat is waar een Bewuste Bouwer voor staat en zo zullen wij het project realiseren. Wilt u meer weten wat Bewuste Bouwers voor u betekent dan kunt u informatie vinden op www.bewustebouwers.nl.

Voor vragen of opmerkingen met betrekking tot de bouw van De Hooch, kunt u contact opnemen met Boele & van Eesteren via dehooch@boele.nl of bellen naar 070-414 4200.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Wij danken u voor uw begrip.

 

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!