Zoeken
rpibak4-20230714150901.jpg

Voortgang en bouwvak 2023

In deze update vertellen wij u welke activiteiten er de afgelopen periode zijn afgerond en welke werkzaamheden er komende weken plaatsvinden op de bouwplaats van Crossroads.

Blok 5

Blok 5 is inmiddels voorzien van een betonnen sprinklerbak en reinwaterkelder. Daarbij komt de toren meer boven maaiveld uit. De vloeren van de 2e verdieping zijn voor 2/3 klaar. Ook zijn in de afgelopen weken de eerste betonwanden van de 2e naar 3e verdieping gestort Voor de bouwvak verwachten we nog een groot deel van de 3e verdieping te storten. Nadat alle vloeren van de 2e verdieping gerealiseerd zijn kunnen de damwanden trillend worden getrokken. Deze werkzaamheden zullen we tijdens de bouwvak uitvoeren in week 31 en 32 en waarschijnlijk deels week 33. Aan de gevel zijn we gestart met de houtskeletbouw en het steigerwerk.

Blok 10

Bij Blok 10 zijn de wanden op de 2e verdieping zijn gestort. Ook zijn we gestart met de breedplaatvloeren op de 3e verdieping. Vanaf de entree van het station is blok 10 al goed zichtbaar van onder de Hemboog. Enkele weken geleden zijn de breedplaatvloeren boven de expeditie ruimte gelegd. Aangezien de expeditie ruimte zich onder de Hemboog bevindt, was dit een bijzondere uitdaging. Door een 365 ton/meter autolaadkraan onder de Hemboog te positioneren konden met ondersteuning van rollerbanen de breedplaten op hun plaats worden geduwd.

In de komende weken zal de opbouw van de toren starten. Tot en met de 15e verdieping zullen we naar verwachting 10 dagen per verdieping bezig zijn in de torencyclus.

Tijdens de bouwvak (31 juli tot en met 13 augustus) zullen we de werkzaamheden voortzetten.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!