Zoeken
C1.jpeg

Update Crossroads

Boele & van Eesteren is gestart met de voorbereidende werkzaamheden van Crossroads, een project dat zich onder het spoor bij Amsterdam Sloterdijk door vouwt. Een woontoren van 90 meter hoog aan de ene zijde van het station (blok 5), wordt onder het spoor van de 8 meter hoge Hemboog gekoppeld aan een wooncomplex van 45 meter hoog aan de andere zijde van het station (blok 10). In deze update vertellen wij u welke activiteiten er de afgelopen periode zijn afgerond en welke werkzaamheden er komende weken plaatsvinden op de bouwplaats van Crossroads.

C3.jpeg

Werkzaamheden van de afgelopen weken

Het aanbrengen van de damwanden is inmiddels afgerond waarna ook de benodigde verankeringen zijn aangebracht. Aansluitend zijn we gestart met het ontgraven van de bouwkuip. Begin september zijn we onder de Hemboog aangevangen met inboren van stalen buispalen. Door de beperkte ruimte onder de Hemboog kunnen de buispalen niet als één geheel de grond in worden geboord. Daarom worden de buispalen in delen aangevoerd en aangebracht. De delen van de buispalen worden in het werk aan elkaar gelast.  

Komende werkzaamheden

Op maandag 26 september wordt de boorstelling aangevoerd die de palen onder blok 5 en blok 10 gaat aanbrengen. Naar verwachting wordt er woensdag 28 september gestart met het maken en aanbrengen van de combipalen. Bij deze methodiek wordt grondverdringend een stalen buis ingeboord, waar een prefab betonpaal in wordt gehesen welke wordt afgestort met beton. Dit is een geluids- en trillingsarme methodiek waarmee overlast naar de omgeving wordt beperkt. Deze werkzaamheden gaan bij blok 5 van start en worden naar verwachting begin december (week 49) afgerond.

Begin oktober starten we met het maken van de fundering voor onze torenkranen. Ook wordt dan gestart met het aanbrengen van het stempelframe voor blok 5 aan de Teleportboulevard.

C2.jpeg
crossroads

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!