Zoeken
Crossroads maart 2024

Bouwupdate Crossroads

Blok 5 klimt snel, blok 10 reeds op hoogte

In deze update vertellen wij u welke activiteiten er de afgelopen periode zijn afgerond en welke werkzaamheden er komende weken plaatsvinden op de bouwplaats van Crossroads.

Blok 10

Afgelopen maand werd het hoogste punt van Blok 10 bereikt: de ruwbouw en de stalen dakopbouw zijn gereed. Inmiddels zijn we gestart met het aanbrengen van de dakbedekking en met het verwijderen van de gevelsteiger. De torenkraan blijft tot medio mei in gebruik en zal daarna worden gedemonteerd. 
Binnen in het pand is de afbouw in volle gang. Ook de het inregelen van de liftinstallatie is opgestart. 

Crossroads toren 5

Blok 5 

Blok 5 gaat rap de hoogte in. De ruwbouw van de toren is momenteel beland op de 16e verdieping. Elke 7 a 8 dagen wordt de ruwbouw van een nieuwe verdieping aan de toren toegevoegd. Naar verwachting bereiken we ronde de bouwvak met 29 verdiepingen het hoogste punt. 

In de bovenbouw (boven de 8e verdieping) worden er dragende prefab sandwich elementen toegepast. Deze elementen worden voorzien van aluminium kozijnen en glas op hun plek gehesen, waardoor de gevel van blok 5 direct wordt gesloten en er geen gevelsteiger benodigd is. De demontage van de steiger rondom de middenbouw van blokk 5 is dan ook gestart. Daarnaast zijn we in de middenbouw gestart met de afbouwwerkzaamheden.   

Foto's: Colin Vos

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!