Zoeken

Alliander staat voor grote herhuisvestingsopgave

De komende jaren wil Alliander haar medewerkers in de regio Arnhem, nu nog deels verspreid over de stad, concentreren op twee locaties: hoofdkantoor Bellevue en Duiven. Nu zijn daar vooral technische functies ondergebracht. Vanwege de verouderde locatie in Duiven en de verwachte stijging in het aantal medewerkers is er sprake van een herhuisvestingsopgave.

In lijn met de strategie van Alliander is de ambitie om een duurzaam icoonproject te realiseren. Ecologisch gezien is de ambitie om zowel een duurzaam gebouw neer te zetten, het liefst met een positieve energiebalans, maar óók een duurzaam bouwproces. Enerzijds moet de inrichting van de huisvesting ‘het nieuwe werken’ stimuleren; anderzijds is de wens ook om een bouwproces aan te gaan gericht op samenwerking en transparantie. Tot slot is de ambitie om de herhuisvesting niet slechts te zien als een gebouwopgave, maar als een gebiedsopgave.

Alliander wil de bestaande locatie in Duiven in samenwerking met marktpartijen uit de bouwwereld herontwikkelen op basis van een dbm constructie Mogelijk worden hieraan ook nog fo componenten toegevoegd. Daartoe zoekt het bedrijf partners uit de markt om hen te prikkelen met een visie op en ideeën voor een herhuisvestingsopgave, waarvoor buiten een aantal randvoorwaarden nog niets is ingevuld.

De opgave waarvoor Alliander en beoogde partners staan, is de huisvesting van 1.275 medewerkers in zowel administratieve als technische functies met behoud of herontwikkeling van de bestaande bebouwing, waarbij rekening moet worden gehouden met het ‘nieuwe werken’ concept dat bij Alliander wordt ontwikkeld.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!