Zoeken
31325-cam002.jpg

Nieuwsbrief 2

Opbouw torenkranen

In opdracht van Immo-Selekt Amsterdam realiseert Bouwcombinatie Boele & van Eesteren | Du Prie het project BLEI aan de Rooseveltstraat 65 in Leiden. Tijdens de bouw van BLEI wordt gebruik gemaakt van twee torenkranen. Deze worden in de komende weken aangevoerd en in gebruik genomen. In deze brief vertellen wij u graag meer over de benodigde werkzaamheden.

Wat gaat er de komende periode gebeuren en wat merkt u ervan?

  • De opbouw van de eerste torenkraan vindt plaatst van woensdag 5 tot vrijdag 7 juni. 
  • Voor de opbouw van deze torenkraan is een mobiele kraan benodigd. Deze wordt 5 juni in de ochtend aangevoerd en opgebouwd. 
  • De tweede torenkraan wordt eind week 24, begin week 25 aangevoerd en opgebouwd. Voor het hijsen van de elementen van deze kraan wordt de eerste torenkraan ingezet. De opbouw neemt 2 werkdagen in beslag. 
  • De torenkranen worden in diverse elementen aangevoerd en vervolgens op zijn plek gehesen. De aanvoer van deze elementen gebeurt via de toegangspoort aan de Roosevelstraat (Sligrozijde). 
  • Het hijsen en opbouwen van de kraan gebeurt allemaal binnen de bouwhekken, hier ondervindt u geen overlast van. Wel zorgt het aanvoeren van de elementen enkele dagen voor een grotere hoeveelheid transportbewegingen. 
  • Ook kan het voorkomen dat vrachtverkeer de bouwplaats niet direct kan betreden, maar korte tijd buiten de toegangspoort moet wachten tot de vorige lading is gelost. Dit wordt in goede banen geleid door een verkeersregelaar.
  • Aansluitend aan de opbouw worden de torenkranen getest en in gebruik genomen.   

Let op: de planning kan nog wijzigen. We zijn bijvoorbeeld afhankelijk van het weer, de beschikbaarheid van materiaal en materieel. Eventuele wijzigingen worden via de projectwebsite gecommuniceerd. 

Werktijden

De bouwwerkzaamheden vinden plaats van maandag tot en met zaterdag tussen 7.00 uur en 19.00 uur. Daarmee volgen we de werktijden uit het Bouwbesluit. Wanneer het nodig is om buiten deze tijden te werken, zullen we u hierover vooraf op de hoogte brengen. 

 

Automatische nieuwsberichten 

Op de projectwebsite www.bc-blei.nl vindt u meer informatie over dit project. Ook verzorgen we tijdens de bouw via deze website een automatische nieuwsupdate. U kunt zich op deze website hiervoor aanmelden door uw onderaan de pagina en op de knop ‘Op de hoogte blijven’ te klikken. Let op! U moet uw aanmelding bevestigen via een aanmeldingsmail.

 

Bewuste Bouwers 

Dat bouwen hinder oplevert voor omwonenden, realiseren wij ons heel goed. Helaas kunnen wij dit niet voorkomen. Wel proberen wij de hinder tot een minimum te beperken. Wij zijn aangesloten bij Stichting Bewuste Bouwers. Aandacht voor de omgeving, veilig werken, medewerkers en het milieu, dat is waar een Bewuste Bouwer voor staat en zo realiseren wij het project dan ook. Wilt u meer weten wat Bewuste Bouwers voor u betekent? Dan kunt u informatie vinden op www.bewustebouwers.nl

 

Contact 

Heeft u de vragen of opmerkingen met betrekking tot de bouw van BLEI, neem dan per e-mail contact met ons op via communicatie@bc-blei.nl of bel naar 070-41 44 200. Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en danken u voor uw begrip.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!