Zoeken
IMG_6626.JPG

Update werkzaamheden juni

IMG_6626.JPG

In deze update leest u welke activiteiten in juni worden uitgevoerd op de bouwplaats van Amare aan het Spuiplein.

Constructie

Inmiddels is de laatste torenkraan gedemonteerd en ziet de skyline aan ’t Spui er heel anders uit. Op plaatsen waar de gevel reeds voorzien is van een laag stuc, kunnen we eind juni starten met het aanbrengen van de sier gevelkolommen. Deze welbekende vertakkingen maken de uitstraling van Amare compleet. Om deze sier gevelkolommen te kunnen plaatsen, maken we gebruik van een mobiele kraan.

De theaterzaal wordt overspoelt door de geur van hout, net zoals in de zaal wordt ook de toneelvloer voorzien van een parketvloer. Daarnaast wordt de laatste hand gelegd aan de orkestbak. In de concertzaal zijn we de laatste balkonring aan het maken, daarna kunnen we starten met de montage van de bovenste laag akoestische panelen. Inmiddels is de hangsteiger uit de zaal, waardoor het strekmetalen plafond goed zichtbaar is. Eind deze maand kunnen we het stucplafond onder de balkons gaan maken. In de ensemblezaal wordt het eindresultaat steeds meer zichtbaar. Nog even en we kunnen starten met de parketvloerafwerking. Dit is een van de laatste en grootste klussen, voordat we de stoelen en de stoffering kunnen monteren in deze zaal. Verder zijn alle afbouw werkzaamheden in volle gang, worden installaties aangebracht en kunnen we binnenkort de eerste deurkozijnen monteren.

Transport

De gevelopening aan de Turfhaven wordt deze maand gesloten (behalve de 6de verdieping). De aan- en afvoer van materialen en het transport hiervan in het gebouw gebeurt vanaf eind juni aan de Schedeldoekshaven (uiterlijk tot 22.00 uur), waardoor de transportbeweging aan de zijde van de Turfhaven minder wordt.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!