Zoeken
2150037.jpg

Concertzaal Amare Den Haag genomineerd voor Betonprijs 2021

2150037.jpg

De Betonprijs 2021 wordt uitgereikt aan toonaangevende projecten in de betonbouwsector om de kennis en kunde in de hele Nederlandse betonsector te vergoten. De genomineerde projecten zijn een voorbeeld van intelligente, verantwoorde, toekomstgerichte, waardevolle en inspirerende toepassingen van het materiaal beton. Het onderwijs- en cultuurcomplex Amare te Den Haag is genomineerd in de categorieën ‘utiliteitsbouw’ en ‘grensverleggende bouw’.

Bouwcombinatie Cadanz (Boele & van Eesteren | Visser & Smit bouw) realiseerde het complex in opdracht van de Gemeente Den Haag volgens een ‘design, build & maintain’ contract. Het gebouw is ontworpen door NOAHH | Network Oriented Architecture en Jo Coenen Architects & Urbanists. De installatietechniek is verzorgd door HOMIJ Technische Installaties.

De toepassing van beton is beeldbepalend voor het uiterlijk van Amare. Daarnaast levert het toegepaste beton een belangrijke bijdrage aan de akoestiek. De jurymotivatie: “Er is waardering van de jury voor deze toepassing van beton, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de vormvrijheid in beton, de hoge esthetische kwaliteit, de lage massa en de lange levensduur. En dit alles om het belangrijkste te bereiken in het ontwerp van een concertzaal: een goede akoestiek. Grensverleggend is de toepassing van gespoten glasvezelversterkt beton in een interieur. De 850 goudkleurige, geperforeerde en verschuifbare absorberende panelen en 108 balkonrandelementen van GRC geven integraal antwoord op zowel de hoge akoestische als esthetisch gestelde eisen." De winnaar van de Betonprijs wordt op 18 november bekend gemaakt.

Bekijk hier de film over de realisatie van Amare: 

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!