Nieuwsone - Boele & van Eesteren

Nieuws, persberichten en publicaties van onze projecten. Blijf op de hoogte!

Nieuws

13 juli 2018

Bouw Holy Résidence Vlaardingen start eind 2018

Ontwikkelaar Boele & van Eesteren heeft de grond voor het tweede deelplan binnen Parc Drieën-Huysen gekocht van de gemeente Vlaardingen. De 44 luxe appartementen zijn verdeeld over twee gebouwen en bevinden zich aan de Willem de Zwijgerlaan in Vlaardingen. De verkoop is in volle gang. De voorbereidingen voor dit kleinschalige appartementencomplex zijn gestart en de bouwwerkzaamheden starten deze winter.


Gasloos

Bij de ontwikkeling van het plan speelt Boele & van Eesteren uiteraard in op gasloos  bouwen. De appartemeten zijn daarnaast zeer duurzaam en worden standaard voorzien van  onder andere hoogwaardige isolatie, vloerverwarming, triple glas en een bodemwarmte pomp waardoor er in de zomer ook gekoeld wordt. Daarmee wordt een aangenaam binnenklimaat gerealiseerd in de woningen.


Kenmerken appartementen Holy Résidence

Het deelplan bestaat uit twee gebouwen met elk 22 appartementen die op de begane grond zijn gekoppeld met een overdekte stallingsgarage. Het ontwerp kent zowel balkon- als terrasappartementen gelegen op het zuid-westen. Bij de terrasappartementen verspringen de balkons per verdieping van elkaar, waardoor een trapsgewijze architectuur ontstaat. Op iedere verdieping bevinden zich vier appartementen per gebouw. Op de toplaag zijn twee penthouses gelegen. Elke woning beschikt over een eigen berging en overdekte parkeerplaats. Alle appartementen worden voorzien van hardhouten binnendeurkozijnen met stompe deuren, videofoon, voordeur woning SKG*** beslag, draaikiepramen en aluminium kozijnen. De appartementen variëren qua oppervlak tussen de circa 88 m2 en 168 m2. De appartementen van Holy Résidence zijn in verkoop. Meer informatie is te vinden op: www.holy-residence.nl


Nieuwbouw Parc Drieën-Huysen

Holy Résidence vormt de tweede fase van het door Boele & van Eesteren ontwikkelde Parc Drieën-Huysen. Het ligt direct naast de eerste fase van het plan dat bestaat uit een verpleegtehuis en twee woontorens voor mensen met een zorgindicatie. De drie gebouwen uit fase 1 zijn met elkaar verbonden door middel van een pint, waarin faciliteiten zoals brasserie, kapper en pedicure zijn opgenomen. De toekomstige bewoners van Holy Résidence mogen hier eveneens gebruik van maken.


28 juni 2018

Onderwaterbeton Noordelijke bouwkuip Valley Amsterdam gestort

Bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw) heeft op vrijdag 22 juni de 35 uur durende stort van het onderwater in de noordelijke bouwkuip van Valley succesvol afgerond. Het storten van de  1,2 tot 1,5 meter dikke ondervloer ging woensdagavond om 19.00 uur van start en werd begeleid door duikers die tot 13 meter diepte mee het water in afdaalden.


Onderwaterbeton moet in één keer gestort worden. Hiermee wordt voorkomen dat er naden ontstaan. In totaal is er 3.080 m3 onderwaterbeton gestort. Het beton werd aangevoerd door betonmixers om er werd vervolgens met behulp van een betonpomp vanaf de kant gestort. Onder water dragen de duikers er zorg voor dat het beton op de goede plek in de goede hoeveelheid terecht komt. Over enkele weken is het beton uitgehard en kan het water uit de kuip worden gepompt.


De afgelopen maanden is Bouwcombinatie Valley Amsterdam druk bezig geweest met het onderwater uitgraven van de bouwkuip. Drie bouwlagen van het iconische gebouw Valley bevinden zich onder het maaiveld. De bouwkuip is onderverdeeld in twee delen: een noordelijke en een zuidelijke kuip die van elkaar worden gescheiden door middel van een damwand. De kleinere noordelijke kuip is tot 13 meter diep afgegraven. Het graven in de andere, grote kuip is nog gaande. In totaal wordt er 80.000 m3 afgegraven, waarvoor 80.000m3 water wordt teruggebracht. De waterdruk zorgt ervoor dat de wanden van de kuip en de vloer die wordt gestort op hun plek blijven.  


De zuidelijke bouwkuip wordt  naar verwachting eind augustus voorzien van circa 4.000 m3 onderwaterbeton. Na het uitharden van het beton en het wegpompen van het water wordt er nog eens anderhalve meter vloer gestort. Daar bovenop wordt gestart met de realisatie van de ondergrondse parkeerlagen. Deze winter komen de werkzaamheden op de bouwplaats van Valley Amsterdam voor het eerst boven het maaiveld uit.


08 juni 2018

Valley Amsterdam wint Bewuste Bouwers Zuidas Award

Bouwcombinatie Valley Amsterdam (Boele & van Eesteren | G&S Bouw) heeft de Bewuste Bouwers Zuidas Award gewonnen. Tijdens de Dag van de Bouw op 2 juni 2018, werd de prijs uitgereikt door Stichting Bewuste Bouwers en Bureau Zuidas. Uitvoerder Ruud van der Thiel van Bouwcombinatie Valley Amsterdam nam de award voor ‘meest bewuste bouwer’ namens het team in ontvangst.


De Bewuste Bouwers Zuidas Award is een initiatief van Gemeente Amsterdam, Bureau Zuidas en Stichting Bewuste Bouwers die vanuit een positieve invalshoek de belangrijkste aspecten van een veilige en omgevingsvriendelijke bouwplaats willen belichten. De 21 verschillende bouwplaatsen uit de omgeving van de Zuidas zijn op basis van de gedragscode van Bewuste Bouwers en publiekstemmen uit de omgeving beoordeeld. De award, die de naam “Gevlochtsel” draagt,  is ontworpen door kunstenaar A.E. den Ouden uit Gouda. Inmiddels heeft het “Gevlochtsel”  een mooie plaats in de bouwkeet gekregen.


terug omhoog