Zoeken
005.jpg

Wonderwoods gaat de diepte in

005.jpg

Sinds de officiële start bouw in december 2020 is er veel werk verzet op de bouwplaats van Wonderwoods.

Zoals in het nieuwsbericht van 3 december is gemeld zijn we eind vorig jaar gestart met het realiseren van de zogeheten CSM-wanden voor de ondergrondse parkeergarage. Een CSM (Cutter Soil Mix)-wand vermengd het aanwezige zand met een grout. In deze mix worden verticaal stalen profielen opgenomen. Na verharding ontstaat er een wand van circa 50 centimeter dik. De CSM-wand wordt tot 10 meter diepte aangebracht en zorgt voor de grondkering naar de bestaande bebouwing tijdens het ontgraven van de bouwput. Het aanbrengen van de CSM wand is afgerond en de komende periode wordt deze verankerd. De verankering wordt schuin naar beneden, door de aangebrachte betonnen wand heen geboord. De in totaal 160 trek-ankers worden op spanning gezet en zorgen ervoor dat de wanden op hun plek blijven.

Binnen de contour van de CSM wand is inmiddels ruim 80 procent van de benodigde 1000 funderingspalen aangebracht. De 16,5e meter lange palen worden geboord. Dit is een geluids- en trillingsarme methode. Voor deze werkzaamheden worden twee boorstellingen ingezet, die samen dagelijks 15 funderingspalen aanbrengen.

Daarnaast is er gestart met afsluiten van de bodem van de bouwkuip door middel van glasinjectie. De glasinjectievloeistof wordt door slangetjes naar 10 meter diepte gepompt. Daar vormt het een laag vloeibare gel waar geen water doorheen kan komen. Zo zorgen we ervoor dat het grondwater niet naar boven kan komen als we in april starten met het afgraven van de bouwkuip en aansluitend de betonnen keldervloer van de parkeergarage storten.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!