Zoeken
_MST9836.jpg

Werkzaamheden oktober - november 2019

_MST9836.jpg

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Valley Amsterdam. Het project omvat drie (woon)torens die worden gebouwd op een zogeheten ‘plintgebouw’ van 7 verdiepingen met daaronder een kelder (parkeergarage) van drie verdiepingen. In de basis vormt elke toren een bouwdeel: Noord, West en Zuid. Valley kan in drie fases worden verdeeld: de kelder/parkeergarage, het plintgebouw met ruimte voor kantoren, cultuur en horeca en de drie woontorens. Inmiddels is de eerste fase (kelder en parkeergarages) constructief afgerond en bevindt het project zich in de tweede fase (het plintgebouw).

Stand van zaken

De ruwbouw van het plintgebouw is in volle gang. De vlechters vlechten het wapeningsstaal voor de verdiepingen van de drie torens en de betontimmerlieden stort het beton en plaatsen de prefab elementen.

Op de noord- en zuidtoren is er gestart met de ruwbouw van de woningen. De kern van de noordtoren is inmiddels op de 12e verdieping en west- en zuidtoren zijn de kernen tot de 9e verdieping geklommen.

Daarnaast is er in de afgelopen weken gestart met het plaatsen van de glazen puien die samen de elementen gevel vormen. Op dit moment worden de gevelelementen van de tweede verdieping gemonteerd. Bovendien is er gestart met de montage van de zogenoemde ‘metal framing’ waarop straks de natuursteen gevelelementen worden gemonteerd.  

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!