Zoeken
_DSC3471 1.jpg

Bouwupdate Valley - eind februari

_DSC3471 1.jpg

Het project Valley heeft twee bouwkuipen; een noordelijke en een zuidelijke. Deze bouwkuipen zijn ontgraven, gevuld met water en er zijn pontons in gelegd waarop kranen zijn opgesteld om de bouwkuipen verder te ontgraven. Inmiddels zijn beide bouwkuipen uitgegraven tot een diepte van -9.000m NAP.  Omdat we vanaf dit niveau (anker)palen tegenkomen, moet de resterende grond met behulp van een grijper uit de bouwkuip worden geschept. Dit moet tot een diepte van -12.850m NAP.

De ankerpalen, die in een eerdere fase zijn gerealiseerd, zijn een deel van de constructie en vormen straks samen met het onderwaterbeton, het fundament voor het project. Met behulp van meetapparatuur in de kranen en aan de grijpers, kunnen de kraanmachinisten exact “zien” waar de palen staan en kunnen zij zonder een paal te raken (en dus zonder een paal te beschadigen) de grond wegscheppen.

Wanneer de diepte van -12.850m NAP is bereikt, worden de kranen ingezet om met een zogenaamde “spuitlans” de damwandplanken schoon te spuiten. Dit gebeurt onder water, met hoge druk.Omdat het onderwaterbeton straks goed moet kunnen aansluiten op de damwandkassen, is het belangrijk dat de damwandplanken vrij zijn van klei-, zand- of modderresten.

Zolang het water in de bouwkuipen staat moet het waterpeil op een gelijk niveau blijven. Tijdens het ontgraven wordt daarom water vanuit de sloot toegevoegd aan de bouwkuip. Wij monitoren de waterstand in de sloot zodat deze binnen de toegestane waardes blijft.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!