Zoeken
Fasering.jpg

Volgende fase sloop maaiveldvloer Turfmarktgarage van start

De vloer rondom Adagio moet worden gerenoveerd voor de nieuwe inrichting van de Turfmarktgarage. Zoals eerder gecommuniceerd wordt de oude vloer aangepast om ervoor te zorgen dat bestemmingsverkeer (zoals de brandweer) over de maaiveldvloer kan aan- en afrijden.

Voor deze aanpassingen moeten de nodige werkzaamheden onder de begane grondvloer worden uitgevoerd. Ook de maaiveld vloer moet worden gesloopt om plaats te maken voor een definitieve betonvloer. Deze werkzaamheden worden in 4 fases uitgevoerd in de periode tussen eind juni 2022 en juli 2023. De afgelopen periode is de nieuwe vloer tussen Amare en Adagio (fase 1A en 1B) gerealiseerd. Komende periode wordt gestart met de sloop van de maaiveldvloer aan de zijde van het Stadhuis (fase 2A), vervolgens zal de vloer tussen Adagio en de Turfhaven (fase 2B) worden gesloopt en als laatste de kraanpoer. Na iedere fase zullen wij via de projectwebsite de start van de volgende fase aankondigen.

Fase 2A

Vanaf week 26/27 gaan de sloopwerkzaamheden voor fase 2A van start. Om de overlast naar de omgeving te beperken, wordt de vloer waar mogelijk ingezaagd in vlakken. Deze gezaagde vlakken leunen op een tijdelijke ondersteuning en worden vervolgens op vrachtwagens gehesen om te worden afgevoerd. Er wordt zoveel mogelijk gezaagd en geboord om overlast te beperken. Daar waar zagen of boren niet mogelijk is, ontkomen wij er niet aan dat er delen gehakt moeten worden. Geluids- en trillingsoverlast zijn gedurende de sloopwerkzaamheden niet te voorkomen. Wij begrijpen dat tijdens mooi weer, wanneer de ramen en balkondeuren open staan, deze bouwgeluiden intenser worden ervaren. Helaas is er geen alternatief.

Bouwvak

Gedurende de bouwvak (23 juli t/m 14 augustus) worden er geen bouw- en sloopwerkzaamheden uitgevoerd. Wel kunnen er activiteiten op de bouwplaats zichtbaar zijn vanwege opruim- en schoonmaakwerkzaamheden.

Werktijden

De sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd gedurende de reguliere werktijden van 07:00 en 19:00 uur. Hakwerkzaamheden vangen niet voor 08:00 uur aan.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!