Zoeken
20210915_165907_resized.jpg

Ruwbouw Adagio en afbouw Bolero in volle gang

20210915_165907_resized.jpg

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Sonate aan de Turfhaven.

Adagio

De ruwbouw van Adagio tot en met de tweede verdieping is gerealiseerd. De betonnen wanden van deze verdieping met cannelures en de kleine ramen vormen de gevel van de toekomstige fietsenstalling met op de begane grond de commerciële ruimtes. Ook de eerste gevelwanden met de zwarte bakstenen zijn inmiddels geplaatst.

Vanaf deze (3e) verdieping worden prefab betonnen vloerplaten ingezet, waarop de installatievoorzieningen (o.a. elektra, ventilatie, sprinkler en riool) worden aangebracht en ingestort. Ook worden er prefab binnenwanden toegepast. De gevel bestaat uit zogeheten sandwich elementen. In de fabriek worden deze prefab-elementen bestaande  uit een binnenblad, de kozijnen inclusief beglazing, alsmede het bakstenen buitenblad in elkaar gezet en als één geheel naar de bouwplaats vervoerd. Deze bouwmethodiek reduceert het vervoer naar en de  handelingen op de bouwplaats, waardoor overlast voor de omgeving zo veel mogelijk wordt beperkt. Naar verwachting is Adagio eind 2022 op hoogte. Daarna ligt de focus op de afbouw binnen in het gebouw, wat doorloopt tot de verwachte oplevering in de tweede helft van 2023.

Bolero

Woontoren Bolero heeft voor de zomervakantie het hoogste punt bereikt. De ruwbouw is inmiddels afgerond en momenteel wordt er met het aanbrengen van de dakbedekking hard gewerkt om het gebouw volledig waterdicht te maken. De onderliggende verdiepingen staan, met onderdelen als tegelwerk, stucwerk en het plaatsen van kozijnen en deuren, in het teken van de fijne afbouw. Eind dit jaar verwachten we de torenkraan te kunnen demonteren.

We werken toe naar een oplevering in de eerste helft van 2022. Bij oplevering van Bolero wordt het huidige bouwterrein aangepast om de ingang van de woontoren toegankelijk te maken voor de bewoners.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!