Zoeken
2287815.jpg

Oplevering woontoren Bolero

Sinds eind 2019 bouwt Boele & van Eesteren aan Sonate, bestaande uit Adagio en Bolero. Met de oplevering van Bolero werden op maandag 19 september de werkzaamheden aan de eerste toren afgerond. De 188 appartementen en 285 m2 commerciële ruimten uit Bolero werden officieel overgedragen aan afnemer RailOV.

2290716.jpg

Uitdagende bouwlocatie

Het project is gelegen aan het Spuikwartier midden in het centrum van Den Haag. Een bouwlocatie met behoorlijk wat uitdagingen; meerdere bouwprojecten dicht op elkaar, een in ruimte beperkte bouwplaats, dicht op naastgelegen woontorens en omringd door drukke verkeersstromen. Kortom; binnenstedelijk bouwen op een postzegel.

Bolero omvat circa 18.500 m2 BVO en vormt middels het stadsbalkon een verbinding met het naastgelegen onderwijs- en cultuurcomplex Amare. Het ontwerp komt van het Rotterdamse Klunder Architecten. Met zijn bijna 90 meter hoogte vormt Bolero een mooie toevoeging aan de Haagse skyline. 

Sonate Spuikwartier

Het project Sonate spuikwartier is geïnitieerd door het samenwerkingsverband Sonate Spuikwartier c.v., bestaande uit DW Property (voorheen Reggeborgh Vastgoed), VolkerWessels en Delta Development Group. De werkzaamheden aan de andere toren van Sonate, Adagio, zijn nog in volle gang. Naar verwachting bereikt Adagio over enkele maanden het hoogste punt en wordt de oplevering eind 2023 behaald. Ook de Turfmarktgarage, de rondom Adagio gelegen bestaande parkeergarage, wordt momenteel door Boele & van Eesteren aangepast.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!