Zoeken
Adagio 02.jpeg

Bouwupdate Sonate & Turfmarktgarage

Adagio 02.jpeg

In deze update leest u welke activiteiten er de afgelopen weken zijn afgerond en welke werkzaamheden er de komende periode plaatsvinden op de bouwplaats van het project Sonate en de Turfmarktgarage.

Adagio

De bouw van het casco van Adagio vordert gestaag en is inmiddels op de 16e verdieping aangekomen. Wij hopen voor de bouwvakantie de 22e verdieping te hebben bereikt, waarna wij medio oktober de laatste verdieping kunnen realiseren. Door de complexiteit van de installaties die in de vloeren moet worden aangebracht, blijkt het eerdere streven om het casco gereed te hebben rond de bouwvak niet haalbaar. Dit heeft geen gevolgen voor de gecommuniceerde prognose oplevering van eind 2023.

Op diverse verdiepingen is er dakbedekking aangebracht. Zo voorkomen we dat regenwater doorsijpelt en hebben we ervoor gezorgd dat we op onderste verdiepingen van Adagio reeds konden starten met het plaatsen van de binnenwanden, de afwerkvloeren en het tegel- en stucwerk.

Bolero

De torenkraan is onlangs verwijderd en er wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de natuurstenen buitengevel. Binnenkort starten we met de terreininrichting en de aanleg van de bestrating. De opnames van de appartementen voor oplevering zijn in volle gang en we verwachten Bolero in juni / juli over te kunnen dragen aan de nieuwe eigenaar en diens huurders.

Na de demontage van de torenkraan van Bolero zijn we half maart gestart met de sloop van poer (een betonnen ondersteuningsconstructie). De sloopwerkzaamheden worden naar verwachting deze week afgerond.  

Turfmarktgarage

De -1 en maaiveldvloer tussen Amare en Adagio is zojuist gerealiseerd en daarmee zijn fase 1A en 1B van de aanpassing van de Turfmarktgarage afgerond.  Onder het maaiveld (in de toekomstige parkeergarage) zijn we bezig met het aanpassen van de -1 vloer en worden voorbereidingen getroffen voor de sloop van de maaiveldvloer. De volgende stap is de sloop van de vloer aan de zijde van het stadhuis (fase 2A). Zodra er bekend is wanneer deze sloopwerkzaamheden starten, wordt u hier nader over geïnformeerd. Waar mogelijk wordt er gezaagd (de minst overlast gevende methode van slopen). Het is niet mogelijk om alles te zagen, waardoor er delen gehakt moeten worden. Deze werkzaamheden gaan helaas gepaard met de nodige geluidsoverlast.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!