icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

De Hooch

In het Amsterdamse Museumkwartier heeft Boele & van Eesteren De Hooch gerealiseerd, een ontwikkeling van Kondor Wessels Vastgoed en Steenvastgoed. De Hooch omvat 28 appartementen in het luxe segment en een tweelaagse ondergrondse parkeergarage. De sloop van de voormalige KPN centrale op de locatie is eveneens uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van Boele & van Eesteren.

Tweezijdig georiënteerd

De Hooch, ontworpen door MVSA Architects, omvat 8 (woon)lagen en is tweezijdig georiënteerd; zowel op de Pieter de Hoochstraat als de Hobbemakade. De gevels en balkons zijn afgewerkt met Japanse keramische stroken, stalen balustrades en houten terrassen. De compositie en maatvoering van de gevels is afgeleid van de historische gevelcomposities in de omgeving en naastgelegen panden. De sloop van de voormalige KPN centrale is eind 2018 gestart en de bouw is aansluitend gestart. De bouw van De Hooch is in het eerste kwartaal van 2022 afgerond. 

Partijen

Opdrachtgever
Kondor Wessels Vastgoed
Architect
MVSA Architects
Opdrachtgever
Steenvastgoed
Bouwkundig aannemer
Boele & van Eesteren

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project