icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 30 januari 2020

Update werkzaamheden februari

Amare

Amare februari 2020.jpg

In deze update leest u welke activiteiten in februari worden uitgevoerd op de bouwplaats van Amare aan het Spuiplein.

Constructie

Inmiddels is het gebouw wind- en waterdicht en verwarmd, waardoor we nu binnen volop met de afbouwwerkzaamheden bezig zijn. De theaterzaal krijgt steeds meer vorm door de podiumvloer die gemonteerd wordt, waarna de parketwerkzaamheden op de vloer kunnen worden uitgevoerd. In de concertzaal worden akoestische wandpanelen bevestigd en wordt er gestart met de tribuneopbouw. In het gehele gebouw gaan werkzaamheden door zoals het smeren van de dekvloeren, het plaatsen van metal stud wanden en het aanbrengen van technische installaties. Daarnaast zijn we begonnen met het afwerken van de gevel aan de buitenkant, waarvoor een steiger rondom de gevel wordt geplaatst. Op het dak wordt de gevelconstructie van de patio’s opgebouwd, de dakbedekking aangebracht en worden technische installaties gemonteerd. De transportopening aan de Spuizijde gaat begin februari dicht, zodat we de gevel aan die zijde kunnen sluiten. Dit houdt in dat de bouwliften aan deze zijde niet meer nodig zijn en afgebroken kunnen worden. De transportbeweging gaat naar de zijde aan de Schedeldoekshaven (in de avonduren), waardoor het transport aan de zijde van het Spuiplein minder wordt.

Halfjaarlijkse timelapse

Tijdens de bouw van Amare wordt ieder half jaar een timelapse film gemonteerd. Hierin kunt u het verloop van de bouwwerkzaamheden zien. De nieuwe film van juli-december 2019 kunt u hier bekijken.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project