Zoeken
AMARE 2-9-2021 LR © De Schaapjesfabriek-1.jpg

Koninklijk Paar bij feestelijke overdracht Amare

AMARE 2-9-2021 LR © De Schaapjesfabriek-1.jpg

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima waren op donderdagavond 2 september aanwezig bij de feestelijke overdracht van Amare. Tijdens deze avond droeg de gemeente Den Haag Amare over aan alle bewoners: Nederlands Dans Theater (NDT), het Residentie Orkest Den Haag, het Koninklijk Conservatorium en Stichting Amare.

De Koning en Koningin Máxima maakten een rondgang door het nieuwe gebouw. Ze woonden verschillende repetities bij en kregen een kijkje achter de schermen van het Danstheater. Aansluitend waren zij aanwezig bij het feestelijke programma in de Concertzaal. Hier speelde het Residentie Orkest nieuw werk onder leiding van chef-dirigent Anja Bihlmaier, gecomponeerd door studenten van het Koninklijk Conservatorium. Dit werk werd begeleid door een timelapse-video van de bouw van Amare. In de Concertzaal heette Leontien Wiering, de zakelijk directeur van Amare de aanwezigen welkom, daarna hield de projectdirecteur van bouwcombinatie Cadanz Harold van Steeg een toespraak, gevolgd door wethouder Anne Mulder namens de gemeente Den Haag en Sven Arne Tepl namens het Residentie Orkest.

Naast de Koning en Koningin Máxima en hun gezelschap waren stadsgenoten uit de verschillende stadsdelen van Den Haag aanwezig net zoals afgevaardigden van de Gemeente Den Haag, bouwcombinatie Cadanz, architectenbureaus NOAHH en JCAU, Nederlands Dans Theater, Koninklijk Conservatorium, Residentie Orkest en Stichting Amare.

Fotografie: ©Wouter Vellekoop,  ©De Schaapjesfabriek

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!