Zoeken
IMG0002.jpg

TU Delft OCP en CW, Delft

Herhuisvesting OCP en CW TU Delft

De aan elkaar geschakelde panden moesten plaats gaan maken voor de faculteiten industrieel ontwerpen, constructie en productie. Tevens moesten de gebouwen een “toptechnische uitstraling” krijgen die past bij een top Technische Universiteit.

IMG0002.jpg

Bouwen zonder overlast studenten

Na een voorbereiding van ongeveer 4 jaar had TU-Delft Vastgoed de plannen rond voor de renovatie van de oude faculteiten werktuigbouw, maritieme techniek, industriëel ontwerpen en de centrale werkplaats. Om dit mogelijk te maken dienden de uit de jaren 50 stammende panden gerenoveerd te worden. Boele & van Eesteren heeft begin januari 1999 opdracht gekregen om deze renovatie te realiseren. In februari is Boele & van Eesteren, in samenwerking met Strukton Bouwprojecten en Bouwbedrijf van der Linden, gestart met de renovatie. De renovatie wordt in 3 fases uitgevoerd, waarbij de steeds wisselende lesroosters doorgang moeten vinden. De 3 verschillende fases dienen opgeleverd te worden voor de bouwvak van 1999, 2000 en 2001. In de vakantie periode heeft de TU iedere keer de gelegenheid om de benodigde omvangrijke verhuizingen te realiseren. Begin september moeten de verhuizingen gereed zijn zodat er weer lesgeven kan worden aan de studenten.

De Renovatie

Sommige panden worden volledig opnieuw ingedeeld, andere panden behouden voor een groot gedeelte hun oude indeling. Om de nieuwe indeling te kunnen realiseren moeten circa 25.000 m2 metal-stud wanden worden gebouwd. Gezichtsbepalende geveldelen worden aangepakt om de panden een eigentijds uiterlijk te geven. Tevens worden een aantal gevels aangepakt om aan de huidige bouwfysische eisen te kunnen voldoen. Hiervoor moet al het glas worden vervangen, nieuwe kozijnen worden geplaatst en gevels voorzien van gevelisolatie. Tevens worden een aantal gevels compleet vernieuwd nadat de oude gevels gesloopt zijn. Hiervoor moet onder andere in de omliggende vijvers worden geheid. In een van de gebouwen zijn grote hallen van ongeveer 12 meter hoog aanwezig. In deze grote hallen worden nieuwe vloeren ingebracht welke aansluiten op de bestaande 1e verdieping. Deze nieuwe vloeren gaan onder andere dienst doen als loopstroken. In de 3e fase moeten al deze werkzaamheden op een veel grotere schaal worden uitgevoerd dan in de eerste twee fases. In 10 maanden tijd moet 30 miljoen worden omgezet, tegen 24 miljoen in de eerste 2 fases, dit vereist een zeer goede organisatie en een strakke planning.