Zoeken
14104217.jpg

APM Terminals Maasvlakte II

Kantoorgebouw en werkplaats

Boele & van Eesteren heeft het kantoor en de werkplaats bij de nieuwe terminal van APMT op de tweede Maasvlakte. Opdrachtgever APM Terminals Maasvlakte II bv wilde de meest moderne terminal op het gebied van efficiency, veiligheid, innovatie en duurzaamheid. Het kantoorgebouw heeft inmiddels een score van BREEAM Very Good verkregen.

14104208.jpg

'New Buildings'

De zogeheten ‘New Buildings' hebben een oppervlakte van elk 4.700 m². Beide gebouwen staan in dienst van de volledig geautomatiseerde terminal. Vanuit de gebouwen worden de kranen en volledig elektrisch aangedreven voertuigen op afstand bestuurd. In de werkplaats wordt tevens het onderhoud aan de voertuigen en spreaders gedaan.

Oplevercertificaat APM Terminals.JPG

BES gebouwen

Op de tweede Maasvlakte heeft Boele & van Eesteren tevens de BES-gebouwen (Battery Exchange Station) gerealiseerd, waarvoor eind november 2012 de contracten zijn getekend. In deze gebouwen worden de accu's opgeladen voor AGV's. De AGV's (transportmiddel voor de container) rijden op electra en niet op brandstof. Dat heeft te maken met de wens van de opdrachtgever een energiezuinige en duurzame site te bouwen. Dat betekent niet alleen dat deze voertuigen op batterijen/electra rijden, maar ook rijden zonder chauffeur. Een BES-gebouw is dus eigenlijk een grote loods met daarin een technische ruimte voor trafo's en DATA-verkeer, een onderhoudsruimte voor calamiteiten en frequent onderhoud, maar vooral (ca. 4/5-deel van het oppervlak) één grote oplader. BES 1 was begin september 2013 gereed, BES 2 is in december 2014 afgerond.