Zoeken

Feestelijk moment sloopwerkzaamheden Florens van Brederodelaan

Woningcorporatie Vidomes en Beelen Sloopwerken zijn onlangs gestart met de sloop van de Florens van Brederodeflat in Zoetermeer.

Artist_Impression_nieuwbouw.jpg
Sloopevenement_Taco-Kuiper_en_Daphne-Braal.jpg

De officiële sloophandeling

Op 10 november verrichtten Taco Kuiper (wijkwethouder Palenstein van de gemeente Zoetermeer) en Daphne Braal (bestuurder van Vidomes) de officiële sloophandeling. Ook maakten kinderen uit de buurt samen met Taco Kuiper en Daphne Braal een levensgrote puzzel van de toekomstige nieuwbouw.

Het feestelijke moment trok veel bezoekers

Bij dit feestelijke moment waren zo’n 80 buurtbewoners en andere betrokkenen aanwezig. Daphne Braal: “Na de afronding van de nieuwbouw op de naastgelegen Schoutenhoeklocatie, zetten we met de sloop weer een belangrijke stap in de vernieuwing van de wijk Palenstein. De vernieuwing wordt nu voor heel Zoetermeer echt zichtbaar.

Onderdeel van de vernieuwingsplannen

Dichtbij het centrum van Zoetermeer, aan de nieuw aan te leggen singel, komen nieuwe woningen op deze locatie. Boele & van Eesteren ontwikkelde de woningen en verzorgt de bouw ervan. Dit nieuwbouwproject maakt deel uit van de vernieuwingsplannen van de gemeente Zoetermeer en de drie corporaties - Vidomes, De Goede Woning en Vestia - voor de wijk Palenstein.

Duurzame wijkvernieuwing

Wethouder Taco Kuiper: “De wijk Palenstein is volop in beweging. Het nieuwe Palenstein wordt steeds beter zichtbaar en aantrekkelijker om te wonen, te verblijven en te ondernemen. Wat opvalt is de aandacht voor duurzaamheid in de wijk. Palenstein loopt daarmee voorop en is trendsettend als wijk voor de toekomst”.

Directeur Corné Bok van Boele & van Eesteren: “De woningen komen mooi te liggen aan een nieuwe groene Singel met een prachtige waterpartij. Een hele aantrekkelijke plek om te wonen. We zijn blij dat we, met de prettige samenwerking tussen Vidomes en de gemeente, aan deze wijkvernieuwing kunnen bijdragen.”

Start verhuur en verkoop woningen

Boele & van Eesteren begint in het 3e kwartaal van 2017 met de bouw van 2 appartementengebouwen met 28 sociale huurwoningen voor Vidomes, 25 koop eengezinswoningen en 25 vrije sector huurwoningen. Partijen merken dat de animo voor zowel de huur- als de koopwoningen groot is. De sociale huurwoningen worden op de gebruikelijke wijze via www.woonnet-haaglanden.nl aangeboden. Geïnteresseerden in de 25 koopwoningen kunnen de website www.denieuwemorgen.nl raadplegen voor meer informatie.