Zoeken

DAG VAN DE DUURZAAMHEID

"Wordt dat de jungle?" - Kinderen van de basisschool krijgen een rondleiding op de duurzame bouwplaats van Alliander in Duiven.

2014-09-17 - Alliander Duiven - Thomas Heye - 01.jpg
2288.jpg

Een rondleiding op de bouwplaats

Naar aanleiding van de dag van de duurzaamheid op 10-10-2013 zijn 60 kinderen van basisschool de Schakel uit Westervoort op de bouwplaats van de circulaire herhuisvesting van Liander in Duiven rondgeleid door Boele & van Eesteren en VolkerWessels Vastgoed. Ook installatiebedrijf Putman gaf uitleg over het duurzaam opwekken van energie. De ambities om energieproducerend en circulair te zijn waren de kinderen niet vreemd, de jeugd maakt enorme stappen.

De ideale speeltuin

Kinderen spreken uit hun hart. Het golvende dak werd getypeerd als de golving van het toiletpapier en het met planten begroeide gebouw in het atrium was de jungle. De kinderen konden zich al helemaal verbeelden hoe ze hier konden gaan spelen. De ideale speeltuin. De afvalstraat was niks anders dan dat ze al thuis deden en dat er geen afval bestond vonden ze slim. Naast de rondleiding op de bouwplaats van Liander staat het hele bedrijventerrein in Duiven in het teken van de dag van duurzaamheid welke is georganiseerd door Urgenda. Het enthousiasme van de kinderen werkt aanstekelijk! Een leerzame dag voor jong en oud!