Zoeken

BOUW LAATSTE FASE JULIAHOF TE WATERINGEN

Wethouder Cobie Gardien van de gemeente Westland heeft op 25 september samen met de kopers een steen gelegd voor de laatste 41 woningen in het woningbouwplan Juliahof te Wateringen. Deze laatste fase vormt het sluitstuk van de gebiedsontwikkeling Juliahof met totaal 466 woningen, die de afgelopen jaren in Wateringen zijn gebouwd.

1922.jpg
191916_uitsnede.jpg

De woningen

De laatste fase, genaamd Julia’s Eiland fase 3, is wederom een gevarieerd aanbod van grondgebonden woningen, waaronder 25 rijwoningen, 8 twee-onder-een-kapwoningen en 8 vrijstaande woningen. Deze fraaie en moderne nieuwbouwwoningen zijn gelegen aan de Van Wateringhestraat, waarbij vooral de ligging aan het water zorgt voor een bijzondere woonomgeving. Het is dan ook niet verrassend dat de woningen vlot zijn verkocht. Het ontwerp is van 4D Architecten uit Enter. De woningen vormen een eenheid met de eerder gerealiseerde woningen op Julia’s Eiland fase 1 en 2.

Gemengd woonmilieu

De eerste woningen in Juliahof zijn gebouwd in 2010. Naast koopwoningen zijn er twee appartementengebouwen in de sociale huursector gerealiseerd voor woningcorporatie Wonen Wateringen. Ook zijn de beneden-bovenwoningen aangeboden in de huur- en koopsector. In 2012 heeft Wonen Wateringen een kinderdagverblijf gebouwd. Met de afronding van Juliahof wordt het gemengde woonmilieu verrijkt met een nog gevarieerder aanbod aan woningen.

Succesvolle samenwerking

Alle woningen in Juliahof zijn in nauwe samenwerking met de gemeente Westland ontwikkeld door de Ontwikkelcombinatie Juliahof, een samenwerking tussen BPD (Bouwfonds Property Development) regio Zuid-West en VolkerWessels Vastgoed. Ook voor het bouwrijp maken en de aanleg van de woonomgeving werken de gemeente, BPD Zuid-West en VolkerWessels Vastgoed nauw samen in de VOF Juliahof. Hiermee is Juliahof een geslaagd voorbeeld van een publiek- private samenwerking.

De 41 woningen worden gebouwd door het bouwbedrijf Boele & van Eesteren uit Rijswijk, onderdeel van Koninklijke VolkerWessels. In de eerdere fases van de bouw van de wijk Juliahof was Boele & van Eesteren al verantwoordelijk voor de realisatie van in totaal 139 woningen.

Planning

Naar verwachting zijn de woningen in deze laatste fase gereed in het tweede kwartaal van 2020.