Zoeken

Boele & van Eesteren bouwt New Buildings op de 2e Maasvlakte

APM Terminals Maasvlakte II bv heeft voor Boele & van Eesteren (een VolkerWessels onderneming) gekozen voor de realisatie van een kantoor en een werkplaats bij de nieuwe terminal van APMT op de 2e Maasvlakte.

2101.jpg

BREEAM Very Good

De zogeheten ‘New Buildings’ hebben een oppervlakte van elk 4.700 m2. Beide gebouwen staan in dienst van de volledig geautomatiseerde terminal. Vanuit de gebouwen zullen de kranen en volledig elektrisch aangedreven voertuigen op afstand worden bestuurd. In de werkplaats zal tevens het onderhoud aan de voertuigen en spreaders worden gedaan. APM Terminals beoogt de meest moderne terminal te realiseren op het gebied van efficiency, veiligheid, innovatie en duurzaamheid. Het kantoorgebouw krijgt een score van BREEAM Very Good.

APM Terminals heeft na een intensief tendertraject voor Boele & van Eesteren gekozen vanwege de aangeboden integrale, risicogestuurde planning; de wijze waarop Boele & van Eesteren is ingesprongen op de wensen van APMT omtrent HSSE (Health, Safety, Security & Environment); de creatieve en innovatieve alternatieven die door Boele & van Eesteren zijn voorgesteld; de geboden samenwerking en het betrouwbare partnerschap. De voorbereidingen zijn al door het projectteam begonnen. Half augustus start de uitvoering. De werkplaats wordt 1 juli 2013 opgeleverd, het kantoor is in april 2014 gereed.

APM Terminals 2e Maasvlakte

De nieuwe terminal van APM Terminals wordt 180 hectare groot en kan uitgroeien naar een capaciteit van 4,5 miljoen TEU. De terminal wordt gefaseerd aangelegd. De eerste gronduitgifte is 86 hectare. De terminal krijgt 2.800 meter diepzeekade waarvan 1.000 meter in de eerste fase wordt opgeleverd. De kademuur heeft een diepgang van 20 meter. Ook wordt een 500 meter lange barge/feederkade gebouwd met een diepgang van ruim 10 meter. Er komt een directe aansluiting op het spoor van de Betuweroute. Het eerste deel is eind 2014 operationeel. Met deze uitbreiding is de groei van APM Terminals en Maersk Line in Rotterdam ook op lange termijn gewaarborgd.

APM Terminals Wereldwijd

APM Terminals heeft een wereldwijd netwerk van meer dan 50 terminals met 18.000 medewerkers in 34 landen. De onderneming is actief op het gebied van havenbeheer en de exploitatie van terminals en bedient meer dan 60 containerrederijen en andere haven gerelateerde klanten. APM Terminals is daarmee een centrale speler in de wereldhandel en de logistiek. APM Terminals legt zich er op toe om altijd aan de veranderende eisen, die vanuit de partijen in de wereldhandel en de rederijen worden gesteld, te voldoen. De onderneming doet dat met in achtname van de hoogst mogelijke standaarden op het gebied van milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met haar hoofdkantoor in Den Haag is het bedrijf een zelfstandige eenheid binnen de Deense A.P. Moller-Maersk Group, een bundeling van meer dan een eeuw ervaring in scheepvaart en vijf decennia op het gebied van operaties in havens en op terminals. Naast terminalactiviteiten houdt de Group zich ook bezig met rederijactiviteiten op het gebied van containervervoer, tankers, olie en gaswinning, offshore, detailhandel en financiële dienstverlening.

Boele & van Eesteren

Boele & van Eesteren is een innovatieve ontwikkelende aannemer, gespecialiseerd in grootschalige complexe woning- en utiliteitsbouwprojecten. Boele & van Eesteren is onderdeel van VolkerWessels (www.volkerwessels.com), een hecht samenwerkende en ondernemende groep van bedrijven in binnen- en buitenland. VolkerWessels is partner bij de duurzame inrichting van de samenleving op het gebied van de bouw, mobiliteit, energie- en communicatievoorziening. Wij ontwikkelen, ontwerpen, realiseren, beheren en exploiteren. Er wordt gewerkt in een decentrale organisatievorm met 16.000 medewerkers in 120 werkmaatschappijen.

Noot voor de media

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Boele & van Eesteren: Marcel Poolman, 06 – 50 22 59 15