Zoeken

AMARE GENOMINEERD VOOR BETONPRIJS 2021

De Betonprijs 2021 wordt uitgereikt aan toonaangevende projecten in de betonbouwsector om de kennis en kunde in de hele Nederlandse betonsector te vergoten.

2150037.jpg
20210412_150839.jpg

De genomineerde projecten zijn een voorbeeld van intelligente, verantwoorde, toekomstgerichte, waardevolle en inspirerende toepassingen van het materiaal beton. Het onderwijs- en cultuurcomplex Amare te Den Haag is genomineerd in de categorieën ‘utiliteitsbouw’ en ‘grensverleggende bouw’.

Bouwcombinatie Cadanz (Boele & van Eesteren | Visser & Smit bouw) realiseerde het complex in opdracht van de Gemeente Den Haag volgens een ‘design, build & maintain’ contract. Het gebouw is ontworpen door NOAHH | Network Oriented Architecture en Jo Coenen Architects & Urbanists. De installatietechniek is verzorgd door HOMIJ Technische Installaties.

Beeldbepalend voor Amare

De toepassing van beton is beeldbepalend voor het uiterlijk van Amare. Daarnaast levert het toegepaste beton een belangrijke bijdrage aan de akoestiek. De jurymotivatie: “Er is waardering van de jury voor deze toepassing van beton, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de vormvrijheid in beton, de hoge esthetische kwaliteit, de lage massa en de lange levensduur. En dit alles om het belangrijkste te bereiken in het ontwerp van een concertzaal: een goede akoestiek. Grensverleggend is de toepassing van gespoten glasvezelversterkt beton in een interieur. De 850 goudkleurige, geperforeerde en verschuifbare absorberende panelen en 108 balkonrandelementen van GRC geven integraal antwoord op zowel de hoge akoestische als esthetisch gestelde eisen." De winnaar van de Betonprijs wordt op 18 november bekend gemaakt.

 

Bekijk de film over de bouw van Amare

Bekijk video