Zoeken

1E WONING WESTERGOUWE OPGELEVERD

Boele & van Eesteren heeft de eerste 16 woningen van Gouwestek gerealiseerd, onderdeel van het nieuwe woongebied Westergouwe te Gouda. Op 22 april 2016 is de allereerste woning opgeleverd.

Gouwestek.jpg
gouwestek.jpg

Bewoners ontvangen de sleutel

Dave (42) en Dorine (34) de Visser kregen de sleutel van hun nieuwe huis overhandigd door Milo Schoenmaker, burgemeester van Gouda. Dave en Dorine de Visser verhuizen vanuit de Goudse binnenstad naar de nieuwe groene en waterrijke woonwijk van Gouda. Dorine: “Het wachten duurt lang, ondanks dat de bouw heel snel is gegaan. Over drie weken is het zover en wonen we hier!“. Hun kinderen Senna (6) en Thijs (3) waren ook bij het feestelijke moment aanwezig en kregen als aandenken een schommel van Marcel Schipper, directeur VolkerWessels Vastgoed.

Het project Gouwestek

De 1e hoekwoning van de Burgemeester van Dijksingel, gezien vanaf de rotonde als men Westergouwe binnenrijdt, was geheel ingepakt met een grote oranje strik. De woning behoort tot het project Gouwestek van VOF Westergouwe (combinatie van VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed) en krijgt als adres Burgemeester van Dijkesingel 2, 2809 RG Gouda. Deze woning is in januari 2015 in verkoop gegaan, de 1e paal is eind oktober 2015 geslagen. De komende maand worden er 2 projecten, in totaal 34 woningen, opgeleverd binnen de 1e fase van Westergouwe. De 1e fase telt circa 470 woningen, naar verwachting worden de laatste woningen van deze fase in 2018 opgeleverd. De voorbereidingen van de 2e fase van Westergouwe zijn inmiddels gestart.

Initiatiefnemers

Westergouwe is een project van de gemeente Gouda en de Combinatie VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed. Elk van deze partijen ontwikkelt en bouwt zijn eigen woningen, hierdoor krijgt Westergouwe een gevarieerd woningaanbod. Samen leggen de partijen wegen, water en groen aan.

Westergouwe

Westergouwe is de nieuwe groene en waterrijke woonwijk van Gouda. Wonen in Westergouwe is voor iedereen bereikbaar door een grote diversiteit aan woningen en appartementen in verschillende typen en prijsklassen. Daarnaast biedt Westergouwe de mogelijkheid een eigen huis te bouwen.

Westergouwe wordt stapsgewijs ontwikkeld in buurtjes van beperkte omvang, waardoor kopers en huurders direct in een nette straat en een opgeruimde buurt wonen. Westergouwe wordt uiteindelijk een wijk met ongeveer 4.000 woningen, een eigen natuur- en recreatiegebied van 45 ha en alle voorzieningen die je in een woonwijk verwacht. Kijk voor meer informatie op www.westergouwe.nl.