Zoeken
Campusplein.jpg

Werkzaamheden augustus - oktober 2016

Campusplein.jpg

Afgelopen weken is het Nieuwe Universiteitsgebouw behoorlijk gegroeid en het begint dan ook steeds beter zichtbaar te worden voor de omgeving.

 We zijn begonnen met de opbouw van ‘het skelet’ van het gebouw; bestaande uit betonnen kernen, een staalconstructie en betonnen slim-line vloeren. Allereerst zijn de 3 betonnen kernen van het gebouw zichtbaar geworden, waarin straks de liften en de trappenhuizen komen. De kernen zorgen voor de stabiliteit van het gebouw en moeten qua proces twee verdiepingen voorlopen op de staalconstructie. De staalconstructie geeft goed de vorm aan van het totale gebouw. Tussen de stalen balken worden de vloerplaten aangebracht zodat elke verdieping gelijk beloopbaar is. De gele hulpvoorzieningen, te zien op de foto hiernaast, dragen tijdens het bouwproces bij aan de stabiliteit. Zodra de constructie is opgebouwd is dit staal overbodig en wordt het verwijderd.

De komende weken zullen zowel de kernen als de staalconstructie flink groeien en is het gebouw vanuit diverse plekken in de Zuidas te zien. Naar verwachting starten we in december 2016 met de gevel.

Film

Via: www.vimeo.com/boelefilms plaatsen wij regelmatig een filmpje van het bouwproces van het Nieuwe Universiteitsgebouw op het Campusplein te Amsterdam. Daarnaast kunt u dagelijks live meekijken met de webcam, te vinden op www.bc-campusplein.nl

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!