Zoeken
IMG_1655.JPG

Demontage stempelraam en werkzaamheden voorjaar 2016

IMG_1655.JPG

Inmiddels zijn we klaar met het storten van de parkeergarage -1 vloer op het project Nieuw Universiteitsgebouw te Amsterdam. Hierna is Bouwcombinatie Campusplein begonnen met het verwijderen van het stempelraam (de grote stalen constructie die de bouwkuip stabiel houdt). Na het verwijderen van het stempelraam kunnen we de parkeergarage tot begane grond niveau afbouwen. Op dat moment zal ook de stalen damwand rond het gebouw worden verwijderd.

Na het gereedkomen van de begane grond kunnen we starten met de bouw van de 12 verdiepingen tellende bovenbouw. Voor de omgeving betekent dit dat het gebouw bovengronds zichtbaar gaat worden. Als eerste worden de betonnen trappenhuizen gestort. De trappenhuizen dienen als basis voor de stabiliteit van het gebouw. Rondom de trappenhuizen gaan we de verdiepingen middels een staalconstructie opbouwen. Per verdieping worden ook direct de vloeren gemonteerd.

Film en webcam

Via: www.vimeo.com/boelefilms plaatsen wij regelmatig een filmpje van het bouwproces. Ook kunt u live meekijken via de webcam, te vinden op www.bc-campusplein.nl. Op deze website vindt u ook eerder gepubliceerde nieuwsberichten.

Op de hoogte blijven van project updates? Ontvang onze nieuws alerts in je mailbox!